Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Ostravský Baník by přivítal lepší jarní los

Ostrava – Přestože fotbalisté Ostravy ztrácejí na vedoucí Teplice jen bod, k aspirantům na titul se Baník před začátkem ligového jara nehlásí. Klub chce udržet současné postavení a třetí místo, které by mu zaručilo účast v pohárové Evropě. Jeho tým by měl být nebezpečný hlavně svou kompaktností. Vedení klubu v zimě vyslyšelo Koubkovo přání a udrželo osu celku včetně sedmigólového kanonýra Maria Ličky. Jedinou posilou se stal jihlavský supertalent Matěj Vydra, který v lednu na Bazaly přestoupil za 15 milionů korun.

"Bylo by alibistické říkat, že nejsme jedním z adeptů, když jsme třetí. O titulu nemluvíme, ale ambice udržet současné umístění máme. Byla by to radostná tečka za sezonou, protože by pochopitelně znamenala účast v evropském poháru," řekl na dnešní tiskové konferenci trenér Miroslav Koubek.

Minimem změn v kádru trenérům odpadly i starosti se skládáním nové jedenáctky. "Od začátku zimy mám o základní sestavě vcelku jasno. Na podzim jsme uhráli 31 bodů a víme, s kým jsme je udělali," poznamenal Koubek. Pochvaloval si, že se hráčům v zimním období vyhýbala zranění. "Nemáme racionální důvod se něčeho obávat. Jsme zdraví, mužstvo je pohromadě, a to jsou fakta, o která se můžeme opřít, abychom se mohli dívat optimisticky do budoucna," podotkl Koubek.

Jediné, co Baníku nevoní, je jarní los. Doma se představí pouze šestkrát, z toho musí dva zápasy ještě odehrát v azylu na vyhřívaném hřišti ve Vítkovicích. "Osmkrát hrajeme venku. Z předních klubů máme v tomto směru jednoznačně nejhorší postavení," upozornil Koubek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články