Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Ostravě hrozí, že přijde o prvoligový fotbal

Ostrava - Ostrava možná přijde o prvoligový fotbal. Majitelé fotbalového klubu ani město totiž stále neví, na kterém hřišti se bude hrát. To současné na Bazalech údajně nesplňuje podmínky Českomoravského fotbalového svazu. Do jiného města se podle licenčních podmínek klub přestěhovat nesmí. Může hrát ale druhou nebo třetí ligu.

Na Bazalech se může hrát nejdéle do června 2012. Technický stav hřiště potom nebude vyhovovat podmínkám Českomoravského fotbalového svazu. Kde se bude hrát potom, se stále neví. "Projekt předpisuje jednotlivým klubům, jak mají jejich stadiony vypadat, aby mohly hrát Gambrinus ligu," potvrdil za ČMFS Jaroslav Kolář. "Jsme v situaci, kdy čekáme na vyjádření města, jakým směrem se bude rozvíjet buď rekonstrukce vítkovického stadionu, nebo stavba nového stadionu," uvedl výkonný ředitel a předseda představenstva FC Baník Ostrava Jakub Kahoun.

Podle bývalého majitele klubu Aloise Hadamczika, by klub na Bazalech mohl klidně fungovat dál. Podmínkou by byly stavební úpravy. "Když někdo říká, že to není možné, tak studie jasně dokazuje, že na Bazalech může být stadion pro 15 tisíc lidí a může tam být i velký parkovací dům," tvrdí Hadamczik. "Samozřejmě rekonstrukce je možná všude, i na Masarykově náměstí se dá postavit fotbalový stadion, akorát to bude stát třeba 16 miliard korun," argumentuje Jakub Kahoun. "Takový stadion se pak dá postavit za půl miliardy," oponuje Alois Hadamczik.

Rozhodnout o novém stadionu nakonec musí město. Zatím se mu to téměř rok nedaří. Loni v květnu už bylo přitom málem rozhodnuto. Uplynulo osm měsíců a město je opět ve fázi, kdy mu na stole leží dvě varianty. "My v téhle chvíli řešíme dvě základní varianty, a to je buď výstavba úplně nového stadionu, nebo případně rekonstrukce stávajícího stadionu ve Vítkovicích," říká náměstek primátora města Ostravy Martin Štěpánek. Jasné zatím není ani to, kdo a jakým způsobem bude nový fotbalový stadion financovat.

"My jsme dostali před nějakou dobou nabídku Baníku, že se bude částečně finančně podílet na výstavbě nového stadionu," tvrdí náměstek primátora Štěpánek. "Je to městský stadion, takže tam o podílu, co by měl platit Baník, zatím není řeč," nesouhlasí Jakub Kahoun. Rada města se bude o osudu nového fotbalového stadionu v Ostravě bavit na svém výjezdním zasedání 3. února. Kdy ale bude jasný výsledek, zatím nikdo z vedení neví.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články