Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ostrava zkusí v Jablonci získat první body sezoně

Jablonec nad Nisou - Fotbalisté Ostravy mají v dnešní předehrávce 4. kola první ligy další možnost vymazat nulu v kolonce získaných bodů a odpoutat se z posledního místa v tabulce. Slezané se o to pokusí na hřišti favorizovaného Jablonce, kde by měli představit staronovou posilu útočníka Václava Svěrkoše. Baník věří, že naváže na duel z konce minulé sezony. Tehdy na Střelnici v divokém zápase remizoval 3:3 a byl to sedmnáctý nerozhodný výsledek z celkových 34 vzájemných zápasů. "Čeká nás těžký soupeř, který doma hraje opravdu výborně a dává spoustu branek. V podobné situaci jel ale Baník do Jablonce v minulé sezoně. Ukázalo se, že Jablonec byl zranitelný hlavně v rychlosti," prohlásil kouč Baníku Pavel Malura.

Ostravští inkasovali ve všech třech kolech sezony nejméně tři branky, jejich trenér ale viděl v minulém duelu s Mladou Boleslaví zlepšení, byť Baník prohrál vysoko 1:4. "Chceme se opět o něco zlepšit, vzhledem k pokroku mezi zápasy v Olomoui a s Boleslaví to je reálné," tvrdil Malura.



Počítá s tím, že od začátku nasadí Svěrkoše. "Je předpoklad, že nastoupí, ale jak už jsem říkal, nesmíme si myslet, že on sám všechno teď všechno změní k lepšímu. Jeden sebelepší hráč mužstvo nedělá. Každopádně je to ale pro tým velké povzbuzení a zvedl náladu," podotkl.

Jablonečtí po nepovedeném startu zabrali a v pondělní dohrávce deklasovali Bohemians 1905 5:0. "Vítězství nad Bohemkou je povzbuzující a my bychom na něj chtěli navázat nejen v tomhle zápase, ale i v dalších, abychom splnili cíl, který jsme si před sezonou dali - hrát v horní polovině tabulky o pohárovou Evropu," řekl trenér František Komňacký.

František Komňacký
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Ostrava podle něj na poslední místo svou tradicí rozhodně nepatří. "Jak vidíme, snaží se z chvostu tabulky dostat jak změnami realizačního týmu, tak nákupy nových hráčů. My ale musíme hrát v domácím prostředí na vítězství, každý jiný výsledek by nebyl úspěchem," uvedl jablonecký kouč, jehož svěřenci doma neprohráli už dvanáctkrát za sebou.

Komňackého čeká jubilejní 200. ligové utkání v roli hlavního trenéra a 39 zápasů z toho odkoučoval v Ostravě, kterou dovedl v sezoně 2003/04 k titulu. "Přiznám se, že si statistiky nevedu. Že bych nosil nějaký zápas speciálně v hlavě, to ne. Dvě stě zápasů ještě není taková porce, takže věřím, že ještě nějaké na tom kapitánském můstku odkoučuji," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články