Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Ostrava vstoupí v Mogilevu do 3. předkola EL

Ostrava - Fotbalisté Ostravy si k prvnímu utkání 3. předkola Evropské ligy do běloruského Mogilevu jedou pro výsledek, který by v domácí odvetě mohli využít k postupu. Baník ví, co ho čeká. Trenér Miroslav Koubek má jako studijní materiál nejčerstvější videozáznamy z posledních dvou zápasů Dněpru: remízovou odvetu s norským Stabaekem v 2. předkole a nedělní ligový souboj s lídrem běloruské ligy Borisovem, který v Mogilevu zvítězil 2:0. Dnešní duel začne na půdě sedmého celku běloruské ligy v 18 hodin.

"Soupeř má velmi dobrou herní složku. Fotbalový projev, umí kombinovat. Ani po taktické stránce není špatný," řekl Koubek. Do detailů však nechtěl zacházet. "Pozor si musíme dát na deset hráčů a gólmana," usmál se.

Hru soupeře pomohl rozšifrovat i generální manažer Verner Lička, který oba zápasy v Mogilevu osobně sledoval. Uchvácen byl zejména ofenzivním Jurčenkem. "To je úžasně rychlý hráč. Působil dva roky v ruské Samaře, ale teď je opora běloruské jednadvacítky v Mogilevu. Je to fotbalista, o kterého bychom okamžitě měli zájem," řekl Lička. Podle něj běloruský klub staví do role favoritů Ostravu. "Ale já říkám, že si musíme dát veliký pozor. Stabaek měl moc kvalitní tým, přesto nepostoupil," uvedl Lička.



Dněpr putuje Evropskou ligou už od prvního předkola, v němž albánský KF Laci vyřadil po výsledcích 7:1 a 1:1. Přes Stabaek přešel po remízách 2:2 a 1:1. Baník mohl soupeři nahnat strach šestigólovou kanonádou v Tbilisi.

"Neřekl bych, že Mogilev je o třídu lepší než Gruzínci. Jsou jiní, takticky vyspělejší. Je to ale soupeř z kategorie hratelných. Ovšem za jedné podmínky a to, že navážeme na náš nedělní výkon proti Slavii," dodal Koubek, který si právě nedělní vystoupení svých svěřenců i přes remízu pochvaloval.

Je nám líto, video expirovalo.
Baník před utkání s Mogilevem

Předpokládané sestavy

Mogilev: Kopancov - Kapov, Obrazov, Ževněrov, Šunejko - Bučenok, Karpovič, Jurčenko, Těreščenko - Turlin, Kozlov. 

Ostrava: Daněk - Šmejkal, Neuwirth, Bolf, Neves - Marek, Lukeš, Greguš - Pilík, Varadi, Zeher.

Hráči Baníku Ostrava
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články