Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ostrava v Mogilevu neskórovala a doma bude dohánět gólové manko

Mogilev - Fotbalisté Ostravy si z úvodního utkání 3. předkola Evropské ligy v běloruském Mogilevu odnesli jednogólovou ztrátu. Sedmý celek aktuálního pořadí běloruské ligy rozhodl o vítězství 1:0 v 63. minutě, kdy se po rohovém kopu prosadil Zenkovič. I Baník měl na půdě Dněpru příležitosti, ale střelecky vyšel naprázdno. Odveta se na Bazalech hraje příští čtvrtek. Takt utkání udával v první půli spíše Dněpr. Útočník Jurčenko, před nímž zvědové Ostravu varovali, o sobě dal vědět už v šesté minutě. Hostující obranu vyšachoval narážečkou se spoluhráčem, ale rána z velkého čtverce se mu nevyvedla a Daněk skákavý míč snadno zpacifikoval.

Baník znovu postavil i Řezníka s Lukešem, kteří úvodní kola české ligy museli vynechat kvůli distancu z minulé sezony, ale hra dopředu i s nimi vázla na nepřesnostech v rozehrávce. Daněk naopak nouzi o práci neměl. Vytáhl se v 17. minutě, kdy zlikvidoval stoprocentní hlavičku Zenkoviče z několika kroků. A reflex vzápětí osvědčil i při dalekonosné ráně Turlina, již vyrazil na roh.

Miroslav Koubek, kouč Baníku Ostrava

"Byl lepší, vyhrál zaslouženě. Nepřekvapil mě způsob hry, ale způsob jejího provedení. Excelentní a rychlá přechodová fáze, míče za obranu, nákopy na hrot. Soupeř skutečně prokázal kvalitu."

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Mogilev - Baník Ostrava

Hosté si na první zajímavou možnost museli počkat do 34. minuty. Zeher, před nímž se otevřela cesta k brance Mogileva, z ní mohl vytěžit více, ale jeho ránu skryl v náručí gólman Kopancov.


Optickou převahu Bělorusů Baník po změně stran narušil větší aktivitou. Další šance se dostavily vzápětí: Frejlachův ne zcela zdařilý volej lapil brankář, ale v 57. minutě už měl Kopancov kus štěstí, že Bolfova hlava z malého vápna našla přímo jeho náruč. I když hosté přebírali iniciativu, skóre se změnilo na druhé straně: Po rohovém kopu propadl míč k Zenkovičovi, který střelou po zemi v 63. minutě rozvlnil síť.



Ostrava však dále prahla po remíze nebo alespoň vstřeleném gólu. Její úsilí nepolevilo. Táhlá rána Šmejkala ze střední vzdálenosti těsně minula branku, už v nastavení vnikl do pokutového území Varadi, ale jeho střela postrádala větší razanci. Mogilev uhlídal těsný náskok, který však i Ostravě dává před odvetou šance na postup.

Fanoušci Baníku Ostrava
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články