Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Ostrava se po výhře v Liberci dotáhla na vedoucí Spartu

Liberec - Fotbalisté Ostravy využili nedělní remízy pražské Sparty v Českých Budějovicích a po výhře 1:0 v dohrávce 25. ligového kola v Liberci se na lídra tabulky bodově dotáhli. Slezané, kteří si připsali páté vítězství po sobě, jsou druzí jen vinou horšího skóre. O jejich triumfu rozhodl v 68. minutě hlavičkou obránce Fernando Neves. Baník neprohrál se Slovanem už sedm duelů a v posledních čtyřech vzájemných soubojích nedostal gól. Informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Baník jako by den staré klopýtnutí Sparty v úvodu spíše svázalo. Zpočátku mu vázly kombinace ve středu hřiště a mnohem aktivnějším dojmem působil Liberec. Přesto jako první vážněji zahrozili hosté, ale rozhodčí Drábek v osmé minutě Liškův zákrok na unikajícího mladíka Vydru jako penaltový neposoudil. O čtyři minuty později centroval na opačné straně Vulin na Dočkala, který se kličkou pod sebe šikovně uvolnil, ale Baránkova branka mu byla příliš malá. Slovan dál zlobil ostravskou obranu hlavně vysokými míči.

Ostrava po půlhodině zpřesnila hru a začala se více tlačit do zakončení. Ve 33. minutě utekl do dalšího brejku rychlonohý Vydra, na hranici vápna upadl po souboji s gólmanem Hauzrem, ovšem hlavní arbitr ukázal jen na roh. O tři minuty později propadl Lukešův centr k volnému Mičolovi, který střílel nad břevno. Podobně se vedlo také Ličkovi, který nedokázal zužitkovat rychle rozehraný přímý kop od Lukeše a následnou Vydrovu přihrávku pod sebe.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Slovan Liberec - Baník Ostrava

Druhou půli zahájili hosté silným náporem

V 55. minutě promarnil velkou šanci Varadi, který postupoval sám na Hauzra, místo střely však zvolil přihrávku na Vydru, jemuž se míč zamotal mezi nohama. Vzápětí nepropálil libereckého gólmana ani Mičola. Slovan na chvíli otupil ostravskou snahu a v 67. minutě málem slavil. Proti byl Baránek, který vyškrábl Nezmarovu hlavičku nad břevno. Jen, co se hra přesunula na druhou polovinu, udeřil Baník. Lukeš navzdory podklouznutí poslal přímý kop přesně na Nevesovu hlavu a Hauzr se za vysokým obloučkem natahoval marně.

Za tři minuty mohli Slezané svůj náskok pojistit, ale Mičola hlavičkoval v obrovské možnosti jen do Hauzra. Liberec se v závěru pokusil vystupňovat svůj tlak, na otočení skóre však tentokrát neměl. V poslední velké šanci vychytal osm minut před koncem Keriče brankář Baránek.

Výsledky 25. kola Gambrinus ligy
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články