Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Ostrava hrála s Brnem smírně 1:1

Ostrava - Program 5. kola první fotbalové ligy zkompletovalo utkání mezi Baníkem Ostrava a Brnem. Neprůstřelnost v dosavadním ročníku v něm chtěl potvrdit brněnský gólman Tomáš Bureš. Už ve čtvrté minutě mu však radost zkazil ostravský Lička. Baník byl doma zatím stoprocentní. Ani to po dnešku platit nebude. V 73. minutě totiž na konečných 1:1 srovnal Brazilec Dalmo. Více informací najdete také na serveru FotbalŽivě.cz.

Baník za brněnským skalpem vykročil rázně. Proměnil hned první příležitost, kterou narýsoval Lukeš přetaženým centrem na vzdálenější tyč Ličkovi, a ten se z voleje nemýlil. Bureš poprvé po 364 minutách inkasoval. Domácí byli i nadále při chuti. Soupeře přehrávali kombinačně ve středu pole i rychlejším přechodem do útoku, ale další slibné možnosti nedotáhli. Brno pak přece jen zmírnilo převahu soupeře a ze stran začalo otevírat obranný blok Baníku. První šanci jim však ve 28. minutě nabídlo zaváhání Řezníka, který nastoupil na zcela atypickém postu štítového záložníka, ale Rabušic po rychlém kontru přestřelil.

Těžiště hry se po obrátce mnohem více přiblížilo ostravské brance

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Baník Ostrava - 1. FC Brno

Bureše ještě po rohu Lukeše protáhl umístěnou hlavičkou Bolf, ale snaha Jihomoravanů o vyrovnání byla stále intenzivnější. Branku na 1:1 jim přivála kombinace dvou střídajících hráčů a mistrovský tah kouče Beránka. Před rohovým kopem poslal do hry Polácha a po rozehrávce nakrátko jeho nadýchaný centr do sítě usměrnil hlavou Dalmo.

Polách mohl být hrdinou závěru. Po Ličkově hrubce u postranní čáry měl v 75. minutě na noze obrat, jenže po Rabušicově výpadu do otevřené obrany překopl z několika metrů branku. Ostrava toho pod tlakem soupeře ve druhé půli moc nevyprodukovala. Přesto se mohla osm minut před koncem radovat, Strnadovi se však na malém vápně míč po hlavě svezl těsně vedle tyčky.

Zápas byl ostře sledován i kvůli možným výtržnostem

Na utkání přijely tři plné autobusy brněnských fotbalových příznivců a další desítky fanoušků ve vlaku. Celkem jich bylo kolem dvou set. Utkání provázela zvýšená bezpečnostní opatření. Policie se obávala, že ostravský tým přijedou podpořit polští příznivci, kteří jsou známí svým agresivním vystupováním. To se však nakonec nestalo.

0
Výsledky 5. kola Gambrinus ligy
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články