Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Ostrava doma s WIT Georgia pouze remizovala, ale postupuje

Ostrava - Fotbalisté Ostravy potvrdili postup do 3. předkola Evropské ligy, ale po výhře 6:0 z Tbilisi v odvetě na Bazalech se čtvrtým celkem gruzínské ligy pouze remizovali 0:0. V kombinované sestavě a ve velkém vedru si slezský tým nevypracoval žádnou vyloženou šanci. Jeho příštím soupeřem bude Dněpr Mogilev, první zápas se v Bělorusku hraje za týden.

Kdo čekal po výsledku z Gruzie další kanonádu, byl zklamán. Baník sice začal svižně, Vrťo už po 30 sekundách protáhl gólmana pohotovým volejem k tyči, ale nebyla to žádná předzvěst ofenzivní smršti. Tempo hry bylo naopak poplatné úmornému vedru. Bez řady opor se domácí vzmohli jen na územní převahu a i ta posléze vzala za své. Ještě Koukal v 17. minutě podobně jako Vrťo bez přípravy donutil hostujícího brankáře k dalšímu zákroku, ale pak už WIT vyrovnal hru.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Baník Ostrava - WIT Georgia

Po Lipartijově střele už hosté možná i viděli gól v ostravské síti, ale ránu, kterou mimoděk tečoval obránce Koukal, Baránek se štěstím vytáhl na roh. Hostům otrnulo, chvílemi Ostravu přehrávali. Lipartija dal o sobě znovu vědět v 39. minutě šikovným výpadem do pokutového území, ale ve slibné střelecké pozici příliš dlouho otálel se zakončením.

Kouč Koubek tým po změně stran nerozhýbal ani třemi změnami

Hře chyběl spád a tempo, domácí se marně snažili vymyslet kombinaci, kterou by se dostali do týla gruzínské defenzivě. Tbilisi bylo nebezpečnější a v 66. minutě musel předvést svůj postřeh brankář Baránek, který s námahou vyškrábl trestný kop Klimiašviliho.

Baník se nakonec po rozpačitém výkonu nedočkal ani nejtěsnějšího vítězství a soupeř se alespoň částečně mohl rehabilitovat za ostudný debakl z prvního zápasu.

Největší potíž Ostravy byla v ofenzivě

"Práce na útočném hrotě nebyla na úrovni. Trošičku se to zlepšilo ve druhém poločase příchodem zkušenějších hráčů," prohlásil kouč Baníku. "Myslel jsem, že se dopracujeme alespoň k jedné brance, ale Gruzínci to dobře odbránili a potvrdili, že nejsou špatný soupeř. Finální přihrávky nám tam neprošly. To byl dneska největší deficit - ve finálním provedení našich útočných snah," podotkl Koubek.

Baník Ostrava - WIT Georgia Tbilisi 0:0

Rozhodčí: Jovanetič - Jovanovič, Milovanovič (všichni Srb.). ŽK: Koukal, Frydrych, Lukeš - Čankvetadze, Mikaberidze. Diváci: 3 405. První zápas: 6:0, postupuje Ostrava.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články