Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Osmnáctiletý stoper Heidenreich věří, že Bergamo byla dobrá volba

Nejlepší český starší dorostenec startuje kariéru v Atalantě Bergamo. Fotbalový stoper David Heidenreich v osmnácti letech kope za tamní devatenáctku a má za sebou už i tréninky s prvním týmem italského celku, na jehož lavičku by se na jaře rád dostal. Trochu jej nyní v rozletu zbrzdilo zranění kolene, ale koncem ledna by už měl být zpátky ve hře.

Talentovaný stoper je v Itálii už třetím rokem a chválí si to. "Bylo to strašné štěstí a jsem za to moc rád. Atalanta vychovává hodně hráčů, kteří se dostávají do prvoligových mančaftů, proto jsem tuhle nabídku rád přijal," řekl Heidenreich v rozhovoru pro ČTK a deník Sport.  

Trénoval už v Bergamu i s prvním týmem. "Bylo to strašně narychlo a nečekané. Vypadli někteří hráči, tak se to zorganizovalo a za dva dny jsem byl představen jako hráč prvního týmu," popisoval, jak k tomu došlo. "Díky tomu jsem poznal, jak velký rozdíl je u ligových hráčů v takticko-technické přípravě a v nastavení hlavy," dodal.  

Nadaný mladík si věří, ale hned dodává: "Stojím pevně na zemi. Pro mě je zatím nejdůležitější udržet si stabilní místo v devatenáctce Atalanty. A vrcholem pro jaro by bylo získat místo na lavičce A týmu," uvedl. 

Je nám líto, video expirovalo.
Galavečer Grassroots fotbalu

Boj o šanci mu zkomplikovalo listopadové zranění při kvalifikačním utkání národního týmu do 19 let, v němž je kapitánem. "V posledním kvalifikačním zápase s Chorvatskem jsem si přetrhl vaz v koleni. Vypadalo to, že to bude křížový vaz, ale nakonec je to jen něco menšího, takže to vypadá, že se na konci ledna budu moci vrátit do hry. Snad se do toho rychle dostanu," uvedl Heidenreich.    

Ceny pro nejlepšího staršího dorostence v Česku si váží i kvůli tomu, jakou měl konkurenci. Druhý skončil plzeňský útočník Tomáš Kepl, který zářil v Youth League, a třetí byl brankář Matěj Kovář, který předvádí dobré výkony v juniorce Manchesteru United.    

"Je to pro mě strašné překvapení. Byl jsem rád, že jsem se tu mohl vůbec objevit, a navíc jsem vyhrál. Přitom oba kluci, se kterými jsem byl nominovaný, jsou výborní. Tomáš Kepl dává hodně gólů, Matěj Kovář jich zase málo dostává, takže mě moc těší, že jsem ještě o ten stupínek před nimi," radoval se Heidenreich.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články