Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Osmnáctileté čekání skončilo. Bolívie se na Copě dočkala výhry

Valparaiso (Chile) – Osmnáct let museli fotbalisté Bolívie čekat, až na Copě Américe opět okusí pocit vítězství. Zadařilo se jim až v duelu proti Ekvádoru, který díky třem brankám z prvního poločasu porazili 3:2 a oslavili první výhru od roku 1997, kdy na turnaji obsadili druhé místo.

Slavící fotbalisté Bolívie
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/

Ekvádor v 81. minutě zásluhou střely Millera Bolaňose z 30 metrů snížil na rozdíl jedné branky a Christian Noboa krátce nato trefil břevno. Vyrovnat už se účastníkům loňského mistrovství světa nepodařilo. I proto, že v bolivijské brance podal výborný výkon Romel Quiňónez.

"Chtěli jsme konečně po tak dlouhé době na Copě América vyhrát. Ještě jsme nikam nepostoupili, ale udělali jsme velký krok," řekl Quiňónez.

Bolívie je v tabulce po dvou zápasech druhá se ziskem čtyř bodů, jako má vedoucí Chile po pondělní remíze 3:3 s Mexikem. U všech chilských gólů byl Arturo Vidal. Dvě branky záložník Juventusu vstřelil a třetí gól připravil skvělým centrem pro Eduarda Vargase.

V mexickém týmu dvakrát skóroval Vicente Matias Vuoso, který v 66. minutě rozesmutnil domácí fanoušky vyrovnáním na 3:3. Chilané se zlobili na rozhodčí, že jim neuznali dva góly kvůli ofsajdu. Podle trenéra Jorgeho Sampaoliho měly branky platit.

"Ve druhé půli by pak bylo po zápase, kdyby nám uznali regulérní góly, ale bohužel se tak nestalo. Takováhle remíza je zklamání, měli jsme jednoznačně vyhrát," uvedl argentinský kouč chilské reprezentace, která tak ještě nemá jistý postup. V pátek se na závěr skupiny utká s Bolívií.

Copa América, fotbalové mistrovství Jižní Ameriky:

Skupina A:

Ekvádor - Bolívie 2:3 (0:3) Branky: 48. E. Valencia, 81. Bolaňos - 5. Raldes, 18. Smedberg-Dalence, 43. Moreno z pen.

Chile - Mexiko 3:3 (2:2) Branky: 22. a 55. z pen. Vidal, 42. Vargas - 21. a 66. Vuoso, 29. Jiménez.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články