Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Osmifinálové zápasy Ligy mistrů přinesly jenom jednu remízu

Praha – Po "nerozhodném úterý", kdy tři ze čtyř osmifinálových zápasů Ligy mistrů skončily remízou, neměl dnes vítěze jenom jeden zápas, FC Villarreal dohrál s Panathinaikosem Atény za stavu 1:1. Naopak velmi jasný je výsledek utkání Bayernu Mnichov a Sportingu Lisabon, v němž Bavoři zvítězili 5:0. Ostře sledované střetnutí týmů Chelsea a Juventusu Turín, v nichž hrají české hvězdy Petr Čech a Pavel Nedvěd, vyhrál anglický klub 1:0 a stejným poměrem zvítězil Liverpool nad Realem Madrid.

První vzájemný zápas dvou předních českých fotbalistů Petra Čecha a Pavla Nedvěda skončil lépe pro gólmana Chelsea. V prvním osmifinálovém souboji Ligy mistrů na stadionu Stamford Bridge v Londýně zvítězili domácí 1:0 brankou Drogby. Třetí český hráč Zdeněk Grygera zůstal dnes jen na lavičce náhradníků, kouč Juventusu Claudio Ranieri dal na pravé straně obrany přednost Mellbergovi.

Chelsea, povzbuzená výhrou na hřišti Aston Villy a poprvé v evropském poháru pod vedením kouče Guuse Hiddinka, začala aktivněji. V útoku Juventusu překvapivě chyběl Trezeguet a loňský finalista soutěže se prosadil velice rychle. Ve 12. minutě vyslal Kalou ideální kolmici na Drogbu, ten si míč bleskově zpracoval a přízemní střelou překonal Buffona.

Na druhé straně se uvolnil Del Piero, ale Čech, chytající dvoustý zápas v barvách londýnského celku, jeho střelu vyrazil na roh. Chelsea byla lepší v prvním poločase, ale po přestávce se zatáhla do defenzivy. Se slabou střelou Nedvěda ale neměl Čech problémy. Ještě v třetí minutě nastavení šla Nedvědova tečovaná střela těsně vedle tyče, ale rozhodčí teč neviděl a roh se nekopal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články