Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Oslabený Liberec v Hoffenheimu nestačil, s bundesligovým favoritem prohrál 0:5

Liberec oslabený o 15 hráčů s koronavirem prohrál v 3. kole Evropské ligy na půdě Hoffenheimu 0:5 a utrpěl nejvyšší pohárový debakl. Za německý tým se v prvním poločase dvakrát trefil Moanes Dabbur, po změně stran ho napodobil střídající Sarkis Adamjan a jednu branku dal Florian Grillitsch. V sestavě domácích chyběl český bek Pavel Kadeřábek.

Utkání Hoffenheim – Liberec
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"O naději na body jsme přišli už před zápasem, nebylo co řešit. Bylo jasné, že nás soupeř dostane do velkých problémů. Vzdorovali jsme, na co jsme měli síly. Dostali jsme branky, které byly některé i poměrně hloupé, třeba ta druhá. Ale pramenilo to i z toho, že spousta kluků nemá na téhle úrovni zkušenosti. Navíc řada kluků měsíc nehrála," uvedl trenér Liberce Pavel Hoftych.

"Musím poděkovat za to, že byli ochotni akceptovat taktický plán. Abychom drželi pohromadě, abychom těch branek nedostali ještě víc. Kluci zápas odmakali, dali do toho vše, na co měli. Proti takhle kvalitnímu soupeři jsme na víc neměli," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Hoffenheim – Slovan Liberec

Liberec nastoupil jen s pěti hráči obvyklé základní sestavy. Severočeši museli doplnit mužstvo o několik hráčů z "béčka".

Při absenci prvního i druhého gólmana se postavil mezi tyče devatenáctiletý Hasalík, který si odbyl soutěžní premiéru za A-tým.

Severočeši prohráli ve skupině podruhé za sebou, před týdnem utrpěli debakl 1:5 v Bělehradě s Crvenou zvezdou. V tabulce jim patří s třemi body za úvodní vítězství 1:0 nad Gentem třetí místo.

Skupinu vede dosud stoprocentní Hoffenheim, který Liberečtí přivítají v dalším utkání 26. listopadu, šest bodů má druhá Crvena zvezda.

Hoffenheim od začátku potvrzoval roli velkého favorita a dominoval. V osmé minutě vychytal Klausse Hasalík, poté přestřelil Dabbur.

Izraelský ofenzivní záložník se dočkal ve 22. minutě, kdy si po Skovově centru zpracoval míč, využil podklouznutí obránce a otevřel skóre.

O sedm minut později si stejní hráči spolupráci zopakovali. Dabbur před Hasalíkem jemně tečoval Skovův pokus z přímého kopu a poprvé od června skóroval dvakrát v jednom utkání.

V úvodu druhého dějství se Liberec trochu osmělil, Rondič ale v dobré pozici hlavou špatně trefil míč. V 59. minutě naopak momentálně až 12. celek Bundesligy přidal třetí trefu.

Střídající Grillitsch po sérii odrazů napřáhl z velké dálky a chybující Hasalík propustil míč do sítě. Další střídající hráč Adamjan pak v 71. minutě zvýšil už na 4:0 poté, co doklepl míč do branky po nejistém zákroku Hasalíka.

Za dalších pět minut skóroval arménský útočník znovu, když zblízka potrestal nedůraz liberecké obrany. Hoffenheim si připsal nejvyšší vítězství v pohárech.

TSG 1899 Hoffenheim - Slovan Liberec 5:0 (2:0)

Branky: 22. a 29. Dabbur, 71. a 76. Adamjan, 59. Grillitsch. Rozhodčí: Karasev - Demeško, Gavrilin (všichni Rus.). ŽK: Bogarde - Purzitidis, Koscelník.

Hoffenheim: Baumann - Bebou, Bogarde, Vogt (46. Grillitsch), Akpoguma (61. Nordtveit), Skov - Gačinovič, Rudy (46. Samassékou), Baumgartner (73. Belfodil) - Klauss, Dabbur (61. Adamjan). Trenér: Hoeness.

Liberec: Hasalík - Koscelník, Mikula, Kačaraba, Purzitidis, Kosek (90.+2 Kazda) - Cancola (90.+2 Dvořák), Nešický (90.+2 Černický), Hromada (77. Michal), Mara - Rondič (67. Csáno). Trenér: Hoftych.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články