Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Oslabený Liberec jde do boje bez velkých slov i posil

Liberec – Slabší než v uplynulé sezoně, s nezacelenými mezerami po odchodech opor, je fotbalový Liberec. Alespoň tak to vidí zástupci Slovanu před startem ligy. Do ní jdou proto skromně, bez velkých slov o bojích o evropské poháry, jen chtějí být výš než na devátém místě, na němž skončili naposledy.

Fotbalisté Liberce se radují z gólu do sítě Příbrami
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Odešli hráči, kteří byli opěrnými pilíři. Bohužel nejsme spokojeni s doplněním. Vypadá to, že mužstvo na příští sezonu budeme mít trochu slabší, než jsme měli teď. Přesto bych byl rád, kdybychom umístění z minulé sezony o nějaký stupínek vylepšili," řekl na tiskové konferenci sportovní ředitel Slovanu Jan Nezmar.

Liberec opustily opory - brankář Martin Dúbravka, útočník Milan Baroš, záložníci Tomáš Souček, Ubong Ekpai a Egon Vůch a další hráči širšího kádru. Slovan naopak angažoval Tomáše Malinského, talentované mladíky Matěje Pulkraba, Filipa Havelku a Jiřího Kulhánka a z hostování se vrátili Ondřej Machuča, Zdeněk Folprecht a Karel Knejzlík.  

"Oproti jarnímu kádru nám chybí třináct hráčů, odešlo pět hráčů základní sestavy. Stavíme zase nové mužstvo a chceme minulé umístění vylepšit, to je jasné. Jsme jedním z klubů, které se nejméně posílily, ale rozhoduje se až na hřišti. Uvidíme, jak moc si to sedne u nás a jak u jiných týmů," podotkl trenér Jindřich Trpišovský.  

"Deset hráčů je mladších 23 let, takže máme mladé, talentované mužstvo. Vypadá to, že je hladové, běhavé. Nedával bych před něj přehnané cíle, ambice se těžko posuzují. Uvidíme v prvních kolech, věřím, že se co nejdřív vrátíme k tomu, co jsme hráli na konci jara," dodal kouč týmu.  

Největší problém čeká Trpišovský v útoku. "Přišli jsme o obě křídla, o útočníka číslo jedna. Je otázka, jak si mužstvo sedne v útočné fázi. V defenzivě mužstvo v přípravě pracovalo dobře, ale v útočné fázi jsme se málokdy prosadili víckrát než jednou. Tam musíme hodně přidat," řekl Trpišovský.  

Není vyloučeno, že Liberec ještě v průběhu dalších dnů někoho do týmu získá. "Neumím to teď odhadnout. Čtyři, pět týdnů se snažíme přivést do mužstva hráče na posty, u kterých jsme věděli, že je budeme muset nahradit. Nedaří se nám to, není to na současném fotbalovém trhu v našich silách. Spíš je šance, že nám některý z klubů pustí někoho z přebytečných hráčů," míní Nezmar.  

Trpišovský jen doufá, že ještě nepřijdou zranění a nevyřadí klíčové hráče. "Kdyby z mužstva vypadli tři, čtyři důležití hráči, těžko je budeme nahrazovat. Pokud budou všichni zdraví, jsem přesvědčen, že doma jsme schopni porazit každého a venku uhrát nějaké body. V minulých dvou sezonách jsme byli doma v lize prakticky neporazitelní, tak na to chceme navázat v prvním kole se Zlínem," dodal trenér.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články