Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Oslabená Karviná otočila duel s Vlašimí, líšeňský Vandas dal za sedm minut hattrick

Karviná zvládla po sestupu i druhé utkání nového ročníku druhé ligy. Slezané na domácí půdě zdolali i v oslabení po obratu 3:2 Vlašim. Letošní neúspěšný účastník baráže o postup do nejvyšší soutěže je tak stále bez bodu stejně jako pražská Dukla, která nestačila 0:3 na Opavu. Líšeň zvítězila nad Varnsdorfem 3:0, o triumfu brněnského celku rozhodl hattrickem během sedmi minut Pavel Vandas.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karviná - Vlašim

Karvinou v úvodu poslal do vedení Nešický, mezi 32. a 38. minutou se ale situace na hřišti úplně otočila. Nejprve byl po druhé žluté kartě vyloučen Málek a následně Suchan dvěma trefami zařídil Vlašimi poločasové vedení.

Domácí kouč Hejdůšek udělal o půli tři změny a dva ze střídajících hráčů zařídili další obrat. V 73. minutě srovnal Boháč a o osm minut později rozhodl Nigerijec Durosinmi.

Vandas nejprve ve 29. minutě zblízka zakončil povedenou kombinaci a hned v následující minutě špičkou kopačky přehodil brankáře. Hattrick pak šestadvacetiletý útočník Líšně zkompletoval v 36. minutě z dorážky po závaru po přímém kopu.

Výhru 3:0 si připsala i Chrudim, která dopoledne rovněž třemi góly v první půli porazila Příbram. Východočeši zaznamenali všechny branky během úvodních 22 minut. Exligová Příbram získala v úvodních dvou kolech jen bod.

Opava částečně odčinila porážku 1:3 z úvodního utkání ve Varnsdorfu. Proti Dukle vedla ve 12. minutě po gólech Kopečného a Pikula o dvě branky. Pojistku přidal v závěru Rataj. Opava porazila Duklu na svém hřišti pošesté v řadě.

Sparta B doma ztratila vedení nad Vyškovem a remizovala 1:1. "Domácí" byli ve svém žižkovském azylu v prvním poločase aktivnější a ve 43. minutě se ujali vedení.

Po rychlé akci kapitán Pudhorocký předložil míč Schánělcovi, který překonal brankáře Kinského. Čtvrt hodiny před koncem ale vyrovnal střídající Vintr hlavou po Ilkově centru.

Dobrý vstup do sezony potvrdil nováček soutěže Olomouc B. Na gól domácího Zoubeleho ze třetí minuty odpověděl krátce před pauzou Urič a oba soupeři mají na kontě po dvou zápasech čtyři body.

Prostějov remizoval s Třincem 1:1 a stejným výsledkem se rozešlo i Táborsko s béčkem Slavie. Pražský nováček si připsal první bod v soutěži.

2. kolo druhé fotbalové ligy:

Karviná - Vlašim 3:2 (1:2)
Branky: 6. Nešický, 73. Boháč, 81. Durosinmi - 34. a 38. Suchan. ŽK: Cienciala, Žídek, Boháč - Hošek, Rigo, Breda. ČK: 32. Málek (Karviná). Diváci: 1224.

Opava - Dukla 3:0 (2:0)
Branky: 5. Kopečný, 12. Pikul, 82. Rataj. ŽK: Kopečný - Piroch, Peterka, Svoboda. Diváci: 1415.

Jihlava - Olomouc B 1:1 (1:1)
Branky: 3. Zoubele - 45. Uriča. ŽK: Vedral, Tall - Spáčil. Diváci: 478.

Chrudim - Příbram 3:0 (3:0)
Branky: 2. Průcha, 15. Záviška, 22. Jedlička. Rozhodčí: Kvítek - Kotalík, Poživil. ŽK: Řezníček, Záviška - Vokřínek. ČK: 58. Jeřábek (Příbram). Diváci: 750.

Líšeň - Varnsdorf 3:0 (3:0)
Branky: 29., 30. a 36. Vandas. Rozhodčí: Opočenský - Pfeifer, Novák. ŽK: Pašek, Čermák - Bláha, Žák, Ondráček, Ludvíček, Dordič. Diváci: 801.

Prostějov - Třinec 1:1 (1:0)
Branky: 17. Bialek - 66. Foltyn. Rozhodčí: Vokoun - Matoušek, Mojžíš. ŽK: Omale, Bartolomeu, Mach - Hýbl, Kania, Kateřiňák. Diváci: 620.

Táborsko - Slavia B 1:1 (0:0)
Branky: 49. Babacar - 54. Kopáček. Rozhodčí: Nehasil - Dobrovolný, Šafránková. Bez karet. Diváci: 1720.

Sparta B - Vyškov 1:1 (1:0)
Branky: 43. Schánělec - 75. Vintr. Rozhodčí: Rouček - Pečenka, Cichra. ŽK: Novotný, Horák - Klesa, Lual, Ilko. Diváci: 534.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články