Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Oslabená Boleslav se chce udržet v šestce. Přišel čas, aby převzali zodpovědnost další hráči, říká Weber

Fotbalisté Mladé Boleslavi nechtějí před začátkem jarní části ročníku slevovat z předsezonního cíle skončit v první šestce. Přitom v zimní pauze přišli o klíčové hráče. Pátý celek tabulky musí nahradit ofenzivní trio Nikolaj Komličenko, Muris Mešanovič, Pavel Bucha, které dohromady nastřílelo na podzim 24 ligových branek. Trenéru Jozefu Weberovi navíc bude ve zbytku sezony chybět i zraněný kapitán Marek Matějovský.

"Někteří hráči se prodali, někteří se neočekávaně zranili. Nejsme nerealisté, abychom si to neuměli vyhodnotit, ale určitě na cílech nebudeme ubírat. Na co to bude stačit, se ukáže. Ale že bychom zbaběle ustupovali, to ne," řekl Weber.

Ruský kanonýr Komličenko, který v minulé sezoně s 29 brankami vytvořil rekord soutěže a po podzimu se s 10 góly dělí o vedení v tabulce ligových střelců, přestoupil do moskevského Dynama.

Mešanovič odešel na hostování do tureckého Kayserisporu, zatímco Buchu si stáhla z hostování Plzeň. Nejlepší nahrávač soutěže Matějovský si v přípravném utkání na Maltě přetrhl achilovku a je po operaci.

Weber má jasno, kdo by měl tahouny mužstva nahradit. "(Jiří) Klíma, Hubínek, Budínský. To jsou hráči, jejichž čas přišel, aby ukázali, že to na sebe můžou vzít. Budeme muset nahradit góly a zlepšit obranu," uvedl devětačtyřicetiletý kouč.

Z hostování ve Zlíně se vrátil útočník Tomáš Wágner. "V přípravě střídal lepší okamžiky s horšími," prohlásil Weber, který ve čtvrtek prodloužil s klubem smlouvu o další dva roky.

Na situaci v Mladé Boleslavi se zaměřil i aktuální Fotbal fokus podcast:

Mladá Boleslav inkasovala ve 20 podzimních kolech 32 gólů, což je spolu s Bohemians 1905 třetí nejhorší výsledek. Ke zlepšení defenzivy má přispět třicetiletý stoper Ondřej Mazuch, který podepsal smlouvu do konce ročníku.

"Uvidíme, v jakém horizontu nám Ondra pomůže. Chceme mu dát šanci, odtrénoval všechno. Neříkám, že to bude hned. Věřím, že v nějakém horizontu je schopný připravit se tak, aby byl schopen zvládnout zápas," konstatoval Weber.

V přípravě Středočeši vyhráli zimní Tipsport ligu a Malta Cup. V osmi přípravných zápasech si připsali čtyři výhry, tři remízy a porážku.

"Příprava byla specifická. Pár odchodů, pár zranění, která tomu samozřejmě nepřidala. Nedá se nic dělat. Jsem rád, že je za námi příprava a že jdeme na ligu," řekl někdejší trenér Bohemians 1905 a Karviné.

První jarní kolo odstartuje Mladá Boleslav v pátek v Českých Budějovicích. Proti Dynamu bude chtít vylepšit nelichotivou venkovní bilanci. V ligové sezoně vyhrála pouze jeden z devíti zápasů na hřištích soupeřů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články