Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Opustí Slavia dno tabulky? Sešívaní potřebují porazit Liberec

Praha – Souboj týmů, jimž se v posledních týdnech vůbec nedaří, uzavře podzimní část fotbalové ligy. Slavia, která z uplynulých devíti ligových utkání vyhrála jen jedno a uzavírá tabulku, přivítá Liberec, jenž na trojbodový zisk čeká od začátku října. Oba celky by tak rády na závěr soutěže napravily výsledkové nezdary. Pražané zároveň touží vítězstvím zpříjemnit rozlučku s kariérou kapitánovi Karolu Kiselovi. Přímý přenos utkání sledujte od 17:30 na ČT sport nebo na našem webu.

Radoslav Kováč z Liberce a Ondřej Petrák ze Slavie
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Slávistům zkomplikovala situaci poslední porážka 0:3 na Slovácku. Trápí se hlavně v koncovce: s deseti brankami mají nejhorší ofenzivu v lize a už 315 minut neskórovali. Pokud Pražané nechtějí strávit přestávku na posledním místě tabulky, budou muset nad Libercem vyhrát.

"Zápasem se Slováckem jsme se dostali do pozice, ve které jsme nechtěli být. Myslím, že i Liberec by si přál, aby se mu v posledních zápasech dařilo lépe. Uvidíme, v jakém rozpoložení se bude na konci podzimu nacházet, navíc po nepříjemné porážce s Freiburgem. Soupeř má za sebou velkou porci zápasů, možná máme v tomto malou výhodu," řekl slávistický trenér Miroslav Koubek.

Severočechy čeká už 28. soutěžní zápas v sezoně a v poslední době se jim výsledkově přestalo dařit. Porážkou 1:2 s Freiburgem zkomplikovali boj o postup ze základní skupiny Evropské ligy, v domácí soutěži čekají už pět kol na vítězství.

Kouč Slovanu Jaroslav Šilhavý ale věří, že jeho svěřenci zmobilizují síly a v Edenu uspějí. "Slavia je v těžké situaci a určitě nechce zakončit podzim na posledním místě tabulky. O to těžší to pro nás bude. Přesto věřím, že se oklepeme z toho zklamání po čtvrteční porážce s Freiburgem, najdeme v sobě na závěr ligového podzimu zbytek sil a dokážeme v Edenu bodovat," přál si Šilhavý, který v letech 1990 až 1994 hrával za Slavii.     

Slávistického kapitána Kisela čeká rozlučka s kariérou. Je rád, že to bude zrovna proti Liberci, kde působil v letech 2003 až 2005. "Nebyl bych vůbec proti, kdyby i tento zápas byl podobně emotivní jako ten na jaře, včetně našeho vítězství," přál si slovenský záložník. Tehdy se mu proti Liberci povedlo skórovat a gól mohl věnovat čerstvě narozenému synovi, který přišel na svět v den jeho 36. narozenin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články