Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Opavský sen žije dál, Slezský FC vyřadil Brno a postoupil do semifinále

Opava - Senzační tažení SFC Opava domácím pohárem nebere konce. Druholigový celek otočil ve čtvrtfinále nepříznivě vyvíjející se utkání proti brněnské Zbrojovce a brankami Janetzkého s Schaffartzikem zvítězil 2:1. Čestný úspěch hostí zaznamenal Řezníček. Svěřenci kouče Romana Skuhravého si připsali třetí skalp ligového mužstva a vyrovnali největší úspěch v opavské historii.

Fotbalisté SFC Opava se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Na stadionu v Městských sadech padl další zástupce nejvyšší soutěže. Po mistrovské Viktorii Plzeň zde neuspěla ani Zbrojovka Brno. Slezané, v jejichž základní sestavě nastoupilo hned pět odchovanců, tak i nadále píší klubové dějiny. Před branami finále Českého poháru jsou poprvé od roku 1993.

"Kdybychom už v první půli vedli 2:0, nikdo by se nemohl divit. Družstvo má svou sílu, dnes to ukázalo a vyhrálo zaslouženě. Pro nás je to krásná odměna. V semifinále už se může stát cokoli," řekl trenér Roman Skuhravý.

Jeho tým vstoupil do zápasu aktivněji a ve 3. minutě mohl velmi slušně zaplněnou arénu rozradostnit Kuzmanovič. Srbský útočník si na hranici pokutového území zatančil s Vraštilem, ale technickou střelou orazítkoval břevno. Vzápětí mířil do pravého horního rohu také Zapalač, jehož pokus zlikvidoval tygřím skokem Melichárek.

Favorizovaný celek z moravské metropole byl během prvního dějství pod trvalým tlakem SFC, přesto otevřel skóre čtvrtfinálového duelu. Pět minut před přestávkou trefil Jakub Řezníček nejprve tyč, aby krátce nato využil milimetrově přesný centr ofenzivního parťáka Škody, čímž zajistil hostům vedení.

Po změně stran nicméně náskok neudrželi. Opava vsadila vše na jednu kartu a maximální riziko slavilo úspěch. V 65. minutě vyrovnal devatenáctiletý záložník Jakub Janetzký, který využil nezištného sklepnutí důrazného Smoly, a postupový obrat dokonal utěšenou ranou z voleje Jan Schaffartzik.

"Rozhodlo nasazení. Věřil jsem, že nás vedení povzbudí, ale to se nestalo. Jsem hodně zklamaný. Mrzí mě, že jsme nepostoupili. Naopak Opavě gratuluji k zaslouženému postupu. Já budu muset v kabině hodně kárat," uvedl brněnský kouč Svatopluk Habanec.

Čtvrtfinále českého fotbalového poháru - MOL Cup:

SFC Opava - Zbrojovka Brno 2:1 (0:1)

Branky: 65. Janetzký, 77. Schaffartzik - 45. Řezníček. Rozhodčí: Berka - Fišer, Vlasjuk. ŽK: Schaffartzik, Kuzmanovič - Pavlík, Tashchy, Melichárek.

Opava: Fendrich - Simerský, Helebrand (85. Čelůstka), Žídek, Hrabina - Jursa (62. Mozol), Janetzký (75. Grussmann), Zapalač, Schaffartzik - Kuzmanovič, Smola. Trenér: Skuhravý.

Brno: Melichárek - Štohanzl, Pavlík, Vraštil, Lutonský - Sedlák - Litsingi (60. Ashiru), Škoda, Taščij, Přichystal (74. Rybička) - Řezníček. Trenér: Habanec.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články