Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Opava si udělala dobrý den z vítkovické defenzivy, vyhrál i Třinec a Hradec

Praha - První výhru v sezoně Fotbalové národní ligy si připsali fotbalisté Hradce Králové, když ve 2. kole druhé nejvyšší soutěže otočili zápas ve Znojmě a vyhráli 3:1. Naopak Příbrami se po sestupu do druhé ligy nedaří. Svěřenci Josefa Csaplára prohráli v Třinci 1:2. Z branek se těšili diváci v Opavě – jejich favorité jich nasázeli hned šest a porazili Vítkovice 6:2.

Slavící fotbalisté Opavy
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Opavští vstoupili do nového ročníku remízou 1:1 ve Frýdku-Místku, ale na svém stadionu nedali soupeři šanci. Vítkovický Mrázek sice brzy odpověděl na vedoucí gól Stříže, ve 23. minutě však dostal červenou kartu Honiš a domácí přesilovku naplno využili.

Do pauzy se trefili Smola s Kuzmanovičem, po změně stran ještě skórovali Schaffartzik z penalty, vlastním zásahem Cverna a Kayamba. Druhou branku hostů vstřelil z dalšího pokutového kopu Mrázek.

Hradec Králové po pádu z nejvyšší soutěže začal remízou 1:1 s Táborskem a i ve Znojmě to dlouho vypadalo na ztrátu poté, co domácí šli do vedení brankou Javůrka. Jenže krátce po změně stran předvedli hosté dvouminutovku, která zcela změnila ráz utkání.

Nejprve se ranou pod břevno prosadil Pázler a jen o pár vteřin později se týž hráč dostal do šance znovu. Brankář Veselý ještě míč vyrazil, ale Schwarz z dorážky zařídil obrat. Hradec to nastartovalo a Schwarz nastřelil tyč, v šanci neuspěl ani Zorvan, ale v 74. minutě definitivně rozhodl Pázler svým druhým gólem.

Druhou prohru zaznamenal Sokolov pod vedením trenéra Pavla Horvátha, když podlehl Ústí nad Labem 1:2. Ústí skórovalo po deseti minutách hry, kdy se lobem prosadila letní posila Pilík. Domácí zahazovali další šance, zejména další z posil Kacafírek.

A v 70. minutě na to doplatili, když se Sokolovu povedlo srovnat gólem střídajícího Havla. Jenže šest minut před koncem obrana hostů chybovala, čehož využil Jindráček a zařídil ústeckému týmu vítězství.

Třinec otevřel proti favoritovi skóre v 11. minutě díky Juřenovi, za dvě minuty vyrovnal hlavou příbramský Januška. Těsně před pauzou pak vrátil domácím vedení Estonec Reintam další hlavičkou po rohu.

Po změně stran už diváci branky neviděli. Na straně hostů v dobrých šancích neuspěli Ayong s Januškou, domácí Čelůstka zase trefil tyč. Třinečtí naplno bodovali i ve druhém kole.

Pardubice doma zdolaly Frýdek-Místek 1:0 a spravily si chuť po úvodní nečekané porážce 0:1 na hřišti nováčka Olympie Praha. Utkání rozhodl v 47. minutě křížnou střelou Petráň, další velké příležitosti Východočeši neproměnili.

Výsledky 2. kola druhé fotbalové ligy:

Znojmo - Hradec Králové 1:3 (1:0)
Branky: 21. Javůrek - 51. a 74. Pázler, 52. Schwarz. Rozhodčí: Pechanec - Pospíšil, Vlasjuk. ŽK: Urbančok, Javůrek, Lacko, Malár - Černý, Pázler, Zorvan. Diváci: 1510.

Ústí nad Labem - Sokolov 2:1 (1:0)
Branky: 10. P. Pilík, 84. Jindráček - 70. Havel. Rozhodčí: Houdek - Melichar, Kožár. ŽK: Kacafírek, Miskovič, Matějka, Peterka, Martykán - Kosak, Končal, Glaser, Machek. Diváci: 1212.

FK Pardubice - MFK Frýdek-Místek 1:0 (0:0)
Branka: 47. Petráň. Rozhodčí: Klíma - Vitner, Fišer. ŽK: Látal - Varadi, Švrček. Diváci: 635.

Fotbal Třinec - 1. FK Příbram 2:1 (2:1)
Branky: 11. Juřena, 42. Reintam - 13. Januška. Rozhodčí: Machálek - Antoníček, Batík. ŽK: Zápotočný, Ayong, Kvída (všichni Příbram). Diváci: 907.

SFC Opava - MFK Vítkovice 6:2 (3:1)
Branky: 2. Stříž, 35. Smola, 42. Kuzmanovič, 59. Schaffartzik z pen., 62. vlastní Cverna, 82. Kayamba - 11. a 77. z pen. Mrázek. Rozhodčí: Franěk - Kotalík, Dresler. ŽK: Schaffartzik, Jurečka, Kuzmanovič - Kučera, Matěj, Cverna. ČK: 23. Honiš (Vítkovice). Diváci: 2186.

Viktoria Žižkov - Varnsdorf 0:0
Rozhodčí: Dubravský - Polák, Podaný. ŽK: Kodeš, Podrazký - Porcal, Zieris, Kozma, Kocourek, Šulc. Diváci: 821. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články