Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Opava by ráda po Spartě trápila i Slavii, Jablonec se Zlínem hrají o třetí místo

Spravit si náladu a přidat další body. To je po porážkách v posledních zápasech cíl českých účastníků Evropské ligy v dohrávkách 17. kola nejvyšší tuzemské soutěže. Fotbalistům Slavie by výhra v Opavě přidala klid na prvním místě tabulky a Jablonec se Zlínem hrají o třetí místo, na němž je nyní Sparta. Zápas Jablonec–Zlín můžete sledovat v textové on-line reportáži od 17 hodin na ctsport.cz.

Miroslav Stoch
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

Slavia v Bordeaux (0:2) předvedla ve čtvrtek matný výkon, v lize je však rozjetá. Z posledních šesti zápasů pět vyhrála a jednou remizovala, má nejlepší obranu i útok v lize a nejlíp si vede i na hřištích soupeřů. S Opavou navíc Pražané neprohráli ani jedno ze 17 ligových utkání.  

Slezané ale po návratu na zrekonstruovaný domácí trávník vyhráli před svými fanoušky oba ligové duely a ve středu v osmifinále poháru tu podlehli Spartě až po penaltách.  

Slavia hraje venku třetí soutěžní zápas za sebou. "Čekám bouřlivou kulisu, Opava se vrátila do domácího prostředí. Od té doby doma pravidelně sbírá body. Doma jsme vyhráli 3:1, ale Opava byla hodně nepříjemná," řekl slávistický trenér Jindřich Trpišovský. "Je to poprvé, kdy hraji za týden tři zápasy venku. Snad to nebude mít na náš výkon žádný vliv," dodal s tím, že v kádru ale trochu bojují se střevní chřipkou. "Snad to bude do zápasu v pořádku," dodal.  

Nováček ligy ale věří, že může favorita zaskočit. "Je třeba se dostat ze zklamání po vyřazení se Spartou. Čeká nás další fotbalový svátek. Slavia má velmi kvalitní a široký kádr plný výborných fotbalistů, ale hráči se už přesvědčili, že se dá hrát s každým. Věřím, že budeme agresivní a zodpovědní a že se nám podaří bodovat. Den volna navíc oproti soupeři, který hrál ve čtvrtek Evropskou ligu, nám přijde vhod," řekl k zápasu opavský trenér Ivan Kopecký.

Jablonec s Rennes (0:1) doplatil na neproměňování šancí a proti Zlínu se chce vrátit k posledním výsledkům v lize, v níž už osm zápasů neprohrál. Duel dvou týmů s 30 body bude i soubojem bývalých reprezentačních trenérů – jabloneckého Petra Rady a zlínského Michala Bílka.  

"Ve čtvrtek jsme byli v Evropské lize výhře asi nejblíž, jenže jsme nedali spoustu šancí. Musíme přepnout z Evropské ligy zpět. Čekám zajímavé utkání, protože Zlín je mančaft z horní poloviny tabulky a na podzim podává nadstandardní výkony. Ustálila se jim sestava a s novým trenérem tam všechno funguje," řekl Rada.  

Zlín vyhrál tři z posledních čtyř kol, pokaždé to však bylo doma. "Máme to rozehrané dobře. Po přechodné krizi, která vznikla odchodem Traorého do Slavie, jsme se dostali zpátky do herní pohody. Proto chceme ještě ve třech zápasech před zimní přestávkou vydolovat nějaké další body, abychom si upevnili své postavení v tabulce," prohlásil Bílek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články