Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Opava, Budějovice i Hradec překvapivě jen remizovali

Vedoucí Opava ze slezského derby vyválčila pouze bod po divoké remíze 3:3 a na prvním místě ji mohly nahradit České Budějovice. Ty však doma překvapivě jen remizovali 1:1 s Frýdkem-Místkem. Šanci jít do čela měl i Hradec Králové, který také nečekaně remizoval 1:1 s posledním Varnsdorfem. První výhru venku vyválčil Sokolov po triumfu 2:1 na půdě Žižkova.

Skóre utkání v Třinci otevřel ve 24. minutě Smola, jenže to bylo na dlouhou dobu z hostujících kopaček vše. Ve 38. minutě srovnal Ižvolt a do kabin se šlo za stavu 1:1.

Úvod druhého poločasu patřil domácím a obzvláště Juřenovi, který byl u všeho podstatného. Nejprve v 53. minutě dal druhý gól Třince a o jedenáct minut později sklepl hlavičkou míč pro Šumberu, který se nemýlil.

Opava se nevzdala a vrhla vše do útoku. V 74. minutě nejprve snížil Simerský a o chvíli později protlačil balon do sítě Kuzmanovič.

Budějovice neporazily Frýdek-Místek

Po čtvrthodině hry budějovický Havel trefil břevno, ale poté domácí brankář Křížek v pokutovém území podrazil Ondráčka a v 28. minutě proměnil nařízenou penaltu Šumský. Před pauzou sice po pěkné akci vyrovnal Táborský, ale obrat už se Jihočechům nepodařil. Brankář Buček několika výbornými zákroky pomohl Frýdku-Místku udržet první venkovní bod v sezoně.

Sokolov porazil Žižkov 2:1 a připsal si premiérovou venkovní výhru v sezoně. Viktoria naopak doma poprvé v tomto ročníku nebodovala. Hostům výborně vyšel začátek a už ve druhé minutě otevřel skóre po rohu Přeučil. V 28. minutě zvýšil Kosak a další šance Sokolova pak zneškodnil brankář Hrubeš.

Žižkov překonal gólmana Bolka až v 73. minutě, kdy proměnil penaltu Podrazký. Jeho spoluhráč Toml byl ale vzápětí po druhé žluté kartě vyloučen a Baník už těsný náskok udržel. 

Remizoval i Hradec

Hradečtí prohrávali v duelu s Varnsdorfem prohrávali po gólu Bredy z 54. minuty, ale po vyloučení domácího Krále vyrovnal v 78. minutě Žondra. Také Hradec dohrával v deseti, protože červenou kartu dostal Martan.

V tabulce má první Opava stejně jako druhý Hradec Králové 15 bodů. Oba soupeře mohou přeskočit České Budějovice, které ztrácí jediný bod a mají nedělní utkání s trápícím se Frýdkem-Místkem k dobru. O jeden bod za vedoucí dvojící zaostává také čtvrtý Třinec a páté Znojmo, které dnes uspělo 1:0 v Pardubicích. 

Sokolovu na Žižkově výborně vyšel začátek a už ve druhé minutě otevřel skóre po rohu Přeučil. Ve 28. minutě zvýšil Kosak a další šance hostů pak zneškodnil brankář Hrubeš.

Žižkov překonal gólmana Bolka až v 73. minutě, kdy proměnil penaltu Podrazký. Jeho spoluhráč Toml byl ale vzápětí po druhé žluté kartě vyloučen a Baník už těsný náskok udržel.

Fotbalová národní liga - 8. kolo:

Vlašim - Vítkovice 3:1 (1:0)

Branky: 38. a 49. Vyhnal, 90.+2 Tusjak - 67. Szotkowski. Rozhodčí: Mikyska - Vlček, Petřík. ŽK: Kadlec, Hašek - Dramé, Motyčka, Mišinský. Diváci: 545

Třinec - Opava 3:3 (1:1)

Branky: 38. Ižvolt, 54. Juřena, 64. Šumbera - 25. Smola, 74. Simerský, 79. Kuzmanovič. Rozhodčí: Ardeleanu - Flimmel, Polák. ŽK: Janoščin, Celba - Jursa. Diváci: 70.

Tabulku najdete zde

Pardubice - Znojmo 0:1 (0:0)

Branka: 61. Růsek. Rozhodčí: Severýn - Černý, Novák. ŽK: Řezníček (Pardubice). Diváci: 620.

Táborsko - Ústí nad Labem 2:1 (0:1)

Branky: 68. Mysliveček, 72. Musiol - 36. Leibl. Rozhodčí: Julínek - Podaný, Pečenka. ŽK: Klusák, Štohanzl, Nešický - Gilián, Peterka. ČK: 77. Gilián. Diváci: 683.

Varnsdorf - Hradec Králové 1:1 (0:0)

Branky: 54. Breda - 78. Žondra. Rozhodčí: Vojkovský - Boček, Caletka. ŽK: Král, Klobása, Porcal - Martan, Knejzlík, Žondra. ČK: 61. Král - 85. Martan. Diváci: 752.

Příbram - Olympia Praha 1:3 (0:1)

Branky: 69. Skácel z pen. - 45. Ruml, 47. Frizoni, 75. Liener. Rozhodčí: Orel - Kubec, Kožár. ŽK: Januška, Kilián, Grajcar, Skácel - Verner, Duben, Soukup, Joukl, Liener. ČK: 60. Duben. Diváci: 965.

Viktoria Žižkov - Baník Sokolov 1:2 (0:2)

Branky: 73. Podrazký - 2. Přeučil, 28. Kosak. Rozhodčí: Slabý - Batík, Vitner. ŽK: Toml - Končal, Mejdr, Glaser, Machek. ČK: 73. Toml. Diváci: 1272.

Dynamo České Budějovice - MFK Frýdek-Místek 1:1 (1:1)
Branky: 39. Táborský - 28. Šumský z pen. Rozhodčí: Klíma - Vodrážka, Hock, ŽK: Křížek, Mashike Sukisa - Kovařík. Diváci: 891. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články