Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ondrášek kousal v MLS vyřazení po prodloužení, sezona skončila i Rooneymu

Po excelentním debutu v české reprezentaci se Zdeněk Ondrášek musel smířit s vyřazením v prvním kole play-off americké Major League Soccer. Třicetiletý útočník s Dallasem nestačil na Seattle, na jehož stadionu prohrál texaský tým 3:4 v prodloužení.

Zdeněk Ondrášek z Dallasu střílí na branku v utkání MLS
zdroj: ZUMA autor: George Walker

Ondrášek debutoval v národním týmu 11. října a gólem v 85. minutě rozhodl o senzačním vítězství nad Anglií v kvalifikaci o mistrovství Evropy. Následně si zahrál i v přípravě proti Severnímu Irsku. Po návratu do Dallasu se však střelecky neprosadil.

Hrdinou Seattlu byl v sobotu Jordan Morris. Americký forvard vstřelil tři ze čtyř gólů domácích včetně vítězného ve 113. minutě prodloužení. V něm už Ondrášek na hřišti nebyl, protože krátce před koncem základní hrací doby byl střídán.

Stejně jako Ondrášek přišel o šanci získat klubovou trofej bývalý kapitán anglické reprezentace Wayne Rooney. S angažmá v DC United se rozloučil zdrcující porážkou 1:5 s Torontem po prodloužení, v němž kanadský klub skóroval dokonce čtyřikrát. Rooney se nyní v rodné Anglii stane hrajícím asistentem v druholigovém klubu Derby County.

Mezi postupujícími do semifinále konferencí MLS naopak neschází obhájci titulu z Atlanty po výhře 1:0 nad New Englandem.

Výsledky prvního kola play-off fotbalové MLS:

Atlanta United - New England Revolution 1:0 (70. Escobar), Seattle Sounders - Dallas 4:3 po prodloužení (18. Ruidiaz, 22., 74. a 113. Morris - 39. Cannon, 64. Hedges, 82. Acosta), Toronto - DC United 5:1 po prodloužení (32. Delgado, 93. Laryea, 95. a 103. Osorio, 105. DeLeon - 90+3. Rodriguez), Real Salt Lake - Portland Timbers 2:1 (28. Kreilach, 87. Savarino - 47. Asprilla).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články