Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Omluva za odmítnuté střídání nestačila. Kepa přišel o šest milionů

Za neuposlechnutí už zná trest. Brankář Chelsea Kepa Arrizabalaga přijde kvůli odmítnutí střídání v nedělním finále Ligového poháru proti Manchesteru City o týdenní plat. Španělský gólman, jenž týdně vydělává téměř 200 000 liber (šest milionů korun), se za svůj čin omluvil.

Brankář Chelsea Kepa Arrizabalaga
zdroj: ČTK/PA/ autor: Nigel French

Sarri chtěl Arrizabalagu ve Wembley vystřídat v závěru prodloužení, protože měl pocit, že se gólman po zákroku při šanci Sergia Agüera zranil. Ačkoli už střídání signalizoval čtvrtý rozhodčí a u postranní čáry byl připraven náhradní brankář Willy Cabalero, odmítl čtyřiadvacetiletý Bask opustit hřiště. Viditelně tím trenéra rozzuřil a vyvolal velké pozdvižení u fanoušků a expertů.

Zápas skončil i po prodloužení 0:0 a v penaltovém rozstřelu byli úspěšnější hráči City. Sarri označil kontroverzní moment za nedorozumění, protože si myslel, že Arrizabalaga má křeče.

Je nám líto, video expirovalo.
Sarri: Kepa je mladý, udělal chybu. To je vše

V pondělí se gólman, jenž přišel do Chelsea loni z Bilbaa za rekordních 80 milionů eur (dvě miliardy korun), italskému trenérovi omluvil.

"I když to bylo nedorozumění, udělal jsem chybu v tom, jak jsem situaci řešil. Proto jsem se dnes osobně omluvil trenérovi, Willymu, spoluhráčům a klubu. A nyní se chci omluvit i fanouškům," uvedl v pondělí Arrizabalaga.

Ve středu Chelsea, jež prohrála tři z minulých čtyř ligových zápasů, přivítá v Premier League v londýnském derby Tottenham. Spekuluje se o tom, že v případě dalšího neúspěchu by mohl být kouč Sarri od týmu odvolán.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články