Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Olympiakos rázně nakročil směrem k postupu do LM, uspělo i Dinamo Záhřeb

Do velmi dobré pozice se po úvodním duelu 4. předkola Ligy mistrů dostali fotbalisté Olympiakosu Pireus. Řecký tým totiž zdolal Krasnodar vysoko 4:0. V dalším ze zápasů porazilo Dynamo Záhřeb norský Rosenborg Trondheim 2:0, remízou 2:2 skončil duel mezi Young Boys Bern a Crvenou zvezdou Bělehrad.

Olympiakos, který doma ve 2. předkole rozstřílel Viktorii Plzeň rovněž 4:0, poslal do vedení ve 30. minutě Miguel Ángel Guerrero. Řecký tým v závěrečné čtvrthodině vedení zvýraznil dalšími třemi góly. Dvakrát se trefil střídající Lazar Randelovič a v 89. minutě uzavřel skóre Daniel Podence. Olympiakos ani v pátém zápase kvalifikace LM v sezoně neinkasoval.

Záhřebské Dinamo rozhodlo o vítězství už během úvodní půlhodiny, kdy se prosadili Bruno Petkovič z pokutového kopu a Mislav Oršič. Jejich spoluhráč Nikola Moro v prvním poločase trefil břevno, do brankové konstrukce po změně stran zamířil i útočník Rosenborgu Samuel Adegbenro.

Young Boys začali výborně a už v sedmé minutě vstřelil vedoucí branku Roger Assalé. V 18. minutě však srovnal Milos Degenek a hned po změně stran otočil skóre Mateo García při debutu za Crvenou zvezdu. Čtvrt hodiny před koncem zajistil domácím alespoň remízu Guillaume Hoarau z penalty.

Úvodní utkání 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Mistrovská část:

Dinamo Záhřeb - Rosenborg Trondheim 2:0 (2:0)

Branky: 8. Petkovič z pen., 28. Oršič.

Young Boys Bern - Crvena zvezda Bělehrad 2:2 (1:1)

Branky: 7. Assalé, 76. Hoarau z pen. - 18. Degenek, 46. García.

Nemistrovská část:

Olympiakos Pireus - Krasnodar 4:0 (1:0)

Branky: 78. a 85. Randelovič, 30. Guerrero, 89. Podence.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články