Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Olomoučtí fotbalisté poletí na Island nebo do Walesu

Nyon (Švýcarsko) - Fotbalisty Sigmy Olomouc čeká ve druhém předkole premiérového ročníku Evropské ligy islandský Fram Reykjavík nebo The New Saints z Walesu. Rozhodl o tom dnešní los v sídle UEFA ve švýcarském Nyonu. V soutěži, která nahradila Pohár UEFA, bude hrát Sigma první zápas 16. července doma, odvetu o týden později na hřišti soupeře. V Nyonu se losovala i první dvě předkola Ligy mistrů. Slovan Bratislava vstoupí do kvalifikace v Bosně, neboť svěřencům trenéra Dušana Uhrina staršího los přidělil klub Zrinjski Mostar.

Olomoucký klub byl jediným zástupcem českého fotbalu v dnešním osudí. Ve třetích předkolech vstoupí do hry Slavia a Sparta v Lize mistrů a Liberec v Evropské lize. Jména soupeřů se dozvědí 17. července. Teplice v Evropské lize začnou až ve čtvrtém předkole, které se bude losovat 7. srpna.

I Sigma si musí na soupeře ještě počkat. The Saints budou hrát s Framem v prvním předkole 30. června a 7. srpna. Islanďané budou v tomto zápase favority. Osmnáctinásobný mistr ostrovní země je klubem se stoletou tradicí a letos se po dlouhé době vrací do pohárové Evropy. Zato třetí tým minulého ročníku waleské ligy patří mezi fotbalové trpaslíky. Stadion v městečku Oswestry má jen tisíc sedadel a mužstvo hraje na umělé trávě.

Nový ročník soutěže Ligy mistrů bude rozehrán už 30. června, kdy začnou mistři ze čtyř nejslabších zemí podle pohárového koeficientu. O dva týdny později začne například i dánský mistr FC Kodaň s Liborem Sionkem a Zdeňkem Pospěchem. Dinamo Záhřeb s Miroslavem Slepičkou poletí do Jerevanu a Salcburk s Karlem Pitákem a Patrikem Ježkem do Dublinu. Druhé předkolo si zahraje i Tomáš Jirsák, jehož Wisla Krakov narazí na estonskou Levadii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články