Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Olomoucký Kalas míří do velkoklubu. Má snad zájem Chelsea?

Praha - Sedmnáctiletý fotbalista Tomáš Kalas ze Sigmy Olomouc už zná jméno věhlasného klubu, s kterým spojí svoji budoucnost. Hráč, hanácký celek i zastupující agentura jméno nového zaměstnavatele zatím tají, ale podle zákulisních informací by se měl Kalas stát spoluhráčem Petra Čecha v londýnské Chelsea. Dalšími vážnými zájemci o služby talentovaného stopera byly Arsenal a Leverkusen, ve hře prý byly také další kluby z Německa a Itálie.

O přestupu Kalase, který zazářil na nedávném mistrovství Evropy hráčů do 17 let, se spekuluje už delší čas a podle hráčova agenta měl fotbalista z čeho vybírat. Ještě před deseti dny se zdálo, že přetahovanou vyhraje Leverkusen.

"Velmi zajímavá je jednak nabídka, kterou jsme dostali, jednak vůbec celý projekt, který Leverkusen předložil. Hráč by přestoupil a minimálně ještě další sezonu by měl zůstat v Sigmě na hostování," řekl tehdy předseda klubového představenstva Josef Lébr. Už tehdy však naznačil, že Chelsea je stále ve hře a podle jiných informací se nechtěl vzdát ani kouč Arsenalu Arséne Wenger.

Kromě přestupu i ojedinělá klubová spolupráce

Nakonec došlo k dohodě s klubem, který si však přeje celou transakci oznámit až za měsíc. Kalas by měl příští sezonu strávit ještě v Olomouci, ale už jako hráč nového klubu. Vedle přestupu byla dojednána také spolupráce obou klubů a hráčské agentury Sport Invest. "Cílem tohoto projektu je jednak propracovaný vývoj kariéry mladého fotbalisty, ale také v českém fotbale zcela průlomová spolupráce mezi kluby spočívající ve výměně trenérů mládeže, vzájemných zápasech, sdílení zkušeností a tréninkových metod," naznačil obsah smlouvy hráčův agent Pavel Zíka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články