Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Olomoucké fotbalisty čeká odveta na prochladlé islandské půdě

Olomouc - Fotbalisté Olomouce mají před odvetou druhého předkola Evropské ligy na hřišti Framu Reykjavík jasno v tom, že musejí dát minimálně gól, jinak v poháru skončí. Sigma před týdnem v úvodním domácím utkání se sedmým týmem islandské ligy uhrála jen remízu 1:1. "Chceme co nejdříve vstřelit branku, od začátku musíme být aktivní," vyložil své plány kouč Zdeněk Psotka. Utkání začíná dnes ve 21 hodin středoevropského času. Řídit jej bude trojlístek portugalských arbitrů v čele s Paulem Manuelem Gomesem Costou.

Hanáci budou znovu rozplétat defenzivní pavučinu Framu. Přestože celek z islandské metropole nastoupí na domácím trávníku, nedá se počítat s tím, že by otevřel hru. "Průběh bude podobný jako u nás. Oni mají hru založenou na tom, že hodně dobře brání a vpředu mají dva hráče nachystané na brejky. Po výsledku prvního zápasu to pro nás možná bude ještě složitější," připustil Psotka.

Fram měl být pro Sigmu na začátku sezony soupeřem na rozehrání. První zápas ale všechno změnil. Moravský celek se v ofenzivě prosazoval ztuha a čelí hrozbě, že nečekaně zůstane na štítě amatérského výběru. "Těch faktorů je hodně, zjednodušeně řečeno musíme přidat ve všem. Hlavně v agresivitě, důrazu při zakončení i rychlosti při kombinaci. Samozřejmě chceme co nejrychleji vstřelit branku, ale i kdyby se to nepovedlo, musíme zůstat trpěliví," nastínil Psotka.

Je nám líto, video expirovalo.
Olomouc odlétá na Island

Na Islandu se očekává komorní atmosféra

Jednoho se Olomouc na Islandu obávat nemusí. Kulisa na domácích zápasech Framu je spíše komorní, do ochozů chodí jen několik stovek fanoušků. "Pro nás to ale bude nevýhodné v tom, že diváci domácí mužstvo nedostanou pod žádný tlak a ten může spokojeně hrát to svoje, zezadu a na brejky. Víme, že i proti Velšanům v prvním předkole doma hráli ze zajištěné obrany," upozornil Psotka.

Dojde i na změny v sestavě. Kouč si však nemůže pomoci nikým ze zraněného čtyřlístku Ordoš, Komárek, Štěpán a Štětina, kteří s výpravou dnes ráno vůbec neodcestovali. "Nebude to asi nic velkého, ale nějaké změny uděláme," poznamenal olomoucký trenér.

Předpokládané sestavy:

Fram Reykjavík: Halldórsson - Juliusson, Hauksson, Ólason, Fjóluson - Jónsson, Gudmundsson, McShan, Sam Tillen - Ormarsson, Helgason.

Olomouc: Drobisz - Rossi, Dreksa, Škerle, Onofrej - Kaščák, Hořava - Janotka, Otepka, Petr - Hubník.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články