Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Olomoucká Sigma vyčlenila fanouškům Baníku minimum lístků

Olomouc - Jen 461 lístků vyčlenila na svém stadionu Sigma Olomouc fanouškům Baníku Ostrava pro nedělní zápas fotbalové Gambrinus ligy. Vedení ostravského klubu i jeho příznivci rozhodnutí kritizují, do Olomouce jich totiž pravidelně jezdí několik tisíc. Sigma se brání tím, že chce dát prostor hlavně domácím a že počet lístků odpovídá předepsaným kvótám. Utkání policisté vyhodnotili jako rizikové.

Povinná kvóta je pět procent z celkové kapacity stadionu, která kvůli přestavbě jižní tribuny za brankou klesla na 10 000 míst. Příznivci Baníku však v minulosti do Olomouce jezdili i v desetinásobně vyšším počtu. Loni na podzim se jich na Andrově stadionu sešlo na 4 000.

Kvůli omezenému počtu vstupenek pro příznivce Baníku hrozí problémy s ostravskými fanoušky, kteří na utkání přijedou, ale nedostanou se k lístkům. "Zatím nelze říci, zda z Ostravy dorazí vyšší počet fandů, než je počet vyhrazených míst. Každopádně jsme připravení na to, že situaci musíme zvládnout," uvedla olomoucká policejní mluvčí Marta Vlachová.

Ostravští fanoušci mají v Olomouci špatnou pověst. Například loni v březnu na místním stadionu zapalovali sedačky a reklamní panely. Poškodili i ochranné sítě a toalety. Manažer klubu Martin Rak tehdy vyčíslil škodu na 200 000 korun.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články