Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Olomouc ztratila v Karviné, Žižkov rozstřílel Kolín

Praha – Fotbalisté vedoucí Olomouce ve 14. kole druhé ligy na poslední chvíli zachránili remízu 2:2 v Karviné a poprvé po osmi zápasech ztratili body. Táborsko však šanci bodově se na lídra tabulky dotáhnout nevyužilo, protože prohrálo 2:3 ve Zlíně. Dařilo se naopak Žižkovu, který doma deklasoval Kolín 4:0. Fotbalisté Varnsdorfu porazili 2:0 Vlašim a vyhoupli se na druhé místo. Severočeský tým v tabulce ztrácí dva body na vedoucí Olomouc.

Olomouc v Karviné od začátku tahala za kratší konec, pokaždé ale dokázala s domácími srovnat krok. Na Trousilovu branku ze třetí minuty odpověděl po půlhodině hry Houska a po Urgelově zásahu těsně před přestávkou zachránil vedoucímu celku soutěže bod Ordoš gólem z přímého kopu v 89. minutě.

Nabídnutou příležitost ale nedokázalo využít Táborsko, které sice po úvodní brance zlínského Chmela otočilo skóre díky trefám Džafiče z penalty a Strnada, v závěru ale dvakrát inkasovalo. V obou případech skóroval Železník, když nejprve v 74. minutě vyrovnal na 2:2 a dvě minuty před koncem strhnul výhru na stranu domácích.

Táborsko má na kontě 26 bodů a za první Olomoucí zaostává o tři body. Na druhém místě vystřídal Jihočechy Varnsdorf, který zvítězil nad Vlašimí. Varnsdorf doma otevřel skóre pět minut před pauzou po trefě Tvarohy a hned v první minutě druhého poločasu zvýšil Landovský. Svěřenci Zdena Frťaly napravili minulou porážku v Mostě a zvítězili v šestém z posledních sedmi utkání Fotbalové národní ligy.

Šanci dotáhnout se na Táborsko promarnil Sokolov, který doma jen remizoval 1:1 s předposledním Ústím nad Labem. Západočeši přitom utkání rozehráli skvěle a od 5. minuty vedli díky Šamánkovi, který proměnil penaltu, nařízenou za faul na Vaněčka. Hosté ale po přestávce přidali a v 52. minutě tvrdou ranou z dálky vyrovnal Leibl.

Žižkov se proti Kolínu dostal do vedení ve 14. minutě zásluhou Marka. Ve 27. minutě Súkenník proměnil penaltu poté, co ho ve vápně fauloval Biško. Pražané dominovali i po změně stran a mezi 65. a 75. minutou přidali další dvě branky Karafiát a Folprecht, který je se sedmi góly nejlepším střelcem Žižkova. Kolín prohrál popáté za sebou a na nesestupové pozice mu chybí sedm bodů.

Dvě černé série ukončily Pardubice díky výhře 1:0 nad Třincem. Východočeši po třech prohrách za sebou poprvé naplno bodovali a navíc utnuli čtyřzápasové čekání na vstřelenou branku. V 54. minutě se o to postaral Petráň.

Znojmo v prvním utkání v druhé lize pod novým trenérem Ludevítem Grmelou doma remizovalo 1:1 s Opavou. Slezany sice poslal do vedení ve 28. minutě Kuzmanovič, ale za domácí odpověděl v 54. minutě Jonov.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Táborsko

14. kolo Fotbalové národní ligy:

Karviná - Sigma Olomouc 2:2 (2:1)

Branky: 3. Trousil, 42. Urgela - 29. Houska, 89. Ordoš. Rozhodčí: Ardeleánu - Nádvorník, Kubr. ŽK: Budínský, Trousil - Vepřek, Ordoš. Diváci: 953.

Pardubice - Třinec 1:0 (0:0)

Branka: 54. Petráň. Rozhodčí: Machálek - J. Paták, Antoníček. ŽK: Kakrda, Jeřábek, M. Hašek ml. - Motyčka, Ceplák. Diváci: 416.

Sokolov - Ústí nad Labem 1:1 (1:0)

Branky: 5. Šamánek z pen. - 52. Leibl. Rozhodčí: Houdek - Hock, Melichar. ŽK: Machek - Šraga, Leibl, Králík. Diváci: 920.

Zlín - Táborsko 3:2 (1:1)

Branky: 74. a 88. Železník, 16. Chmelo - 29. Džafič z pen., 54. Strnad. Rozhodčí: Pechanec - Kotík, Vaňkát. ŽK: Chmelo, Dostál, Pazdera, Hubáček - Ciferský, Sladký.

Žižkov - Kolín 4:0 (2:0)

Branky: 14. Marek, 27. Súkenník z pen., 65. Karafiát, 75. Folprecht. Rozhodčí: Jílek - Štěrba, Kotalík. ŽK: Opluštil, Hovorka - Petrášek. Diváci: 1271.

Varnsdorf - Vlašim 2:0 (1:0)

Branky: 40. Tvaroha, 46. Landovský. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Arnošt. Bez ŽK.

Znojmo - Opava 1:1 (0:1)

Branky: 54. Jonov - 28. Kuzmanovič. Rozhodčí: Váňa - Zeman, Černý. ŽK: Buchta, Lacko, Hudec, Žondra, Jonov - Schaffartzik, Kuzmanovič. Diváci: 775.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články