Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Olomouc záchranářský duel proti Bohemians zvládla a přerušila sérii proher

Olomouc – Veledůležitou výhru v boji o udržení v lize si připsali fotbalisté Olomouce. Sigma v záchranářském souboji na domácím hřišti porazila Bohemians 1905 2:1 a ukončila tak pětizápasové čekání na vítězství. Díky zisku tří bodů se rovněž vzdálila sestupovým příčkám. "Klokani" naopak utrpěli ve čtvrtém zápase pod novým koučem Luďkem Klusáčkem první prohru a zůstali předposlední.

Radost olomouckých fotbalistů
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Na hře obou týmů bylo patrné, o jak důležitý zápas jde. Ani jeden z nich nechtěl udělat chybu a diváci, kteří měli po debaklu Sigmy 0:5 v Jihlavě vstup za 20 korun, příliš zajímavých šancí v úvodu neviděli.

Jako první zahrozila po devíti minutách Sigma. Schulmeister napřáhl za vápnem a donutil Berkovce vyrazit míč na roh. Po jeho rozehrání pálil Nepožitek vedle. Ve dvanácté minutě mohli otevřít skóre hosté. Pauschek se protáhl do vápna, poslal přízemní centr před branku, Lietava ale trefil jen nohy gólman Zlámala. Slovenský útočník, který ještě na podzim oblékal olomoucký dres, jen potvrdil, že se mu v poslední době střelecky nevede.

Důležitost zápasu v první půli více svazovala nohy Hanákům a překvapivě víc tak drželi míč "Klokani". Žádnou další větší možnost si ale do přestávky nevypracovali.

Do druhé půle vstoupila Olomouc mnohem aktivněji a vytvořila si územní převahu. Hned ve 46. minutě se balon odrazil k Depetrisovi a obránce Pauschek v poslední chvíli srazil jeho pokus na roh.

Za sedm minut už Sigma vedla. Pospíšil prošel přes dva hostující hráče, navedl si míč na střed těsně za vápno a přízemnou střelou k tyči překonal Berkovce. Bohemians inkasovali po 370 minutách a dostali vůbec první gól ve čtvrtém duelu pod koučem Klusáčkem. V předchozích třech duelech uhráli dvě bezbrankové remízy a jednu výhru 1:0.

Po hodině hry měl na hlavě vyrovnání Nerad. V dobré pozici ale mířil mimo a ukázal, proč mají "klokani" nejhorší ofenzivu v lize. Dvacet minut před koncem si domácí pojistili vedení, byť s výraznou pomocí hostů.

Po dlouhém výkopu gólmana Zlámala nacentroval před branku Varadi a Krch ve snaze odvrátit míč na roh hlavou trefil horní roh vlastní branky. Bohemians se ještě snažili zdramatizovat závěr, snížení ale přišlo příliš pozdě. Po Horově samostatné akci a přesném zakončení pod břevno už hostům na srovnání nezbyl čas.

Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:1 (0:0)

Branky: 53. Pospíšil, 69. vlastní Krch - 90.+2 Hora. Rozhodčí: Ardeleánu - Kordula, Kotík. ŽK: Dreksa - Moravec. Diváci: 5 690. 

Olomouc: Zlámal - Zahradníček, Dreksa, Škerle, Javůrek - Varadi, Houska, Nepožitek (62. Navrátil), Pospíšil, Schulmeister (79. Šindelář) - Depetris (89. Rolinc). Trenér: Psotka.

Bohemians: Berkovec - Pauschek, Krch, Brabec, Kalina (82. Kuklys) - Jindřišek - Moravec (64. Bartek), Rada, Nerad (70. Budínský), Hora - Lietava. Trenér: Klusáček.

Zdeněk Psotka (trenér Olomouce): "Potřebovali jsme zápas zvládnout za tři body a to se povedlo. Spíše bojovným výkonem než nějakým povedeným výkonem. Chceme poděkovat všem, co nás v té těžké době podporovali. Po porážce v Jihlavě jsme se dostali špatným výkonem pod tlak. Chtěli jsme něco změnit, proto jsme volili soustředění mimo Olomouc, aby hráči nebyli dennodenně pod tlakem. Do sestavy jsme postavili zkušenější hráče, což se vyplatilo. Proti Bohemce se hraje velmi složitě, nakonec se nám podařilo trpělivostí dát první gól. Vítězství je pro nás cenné, ale čeká nás ještě několik takových zápasů, které musíme také zvládnout."

Luděk Klusáček (trenér Bohemians 1905): "Naše mužstvo hrálo až do inkasované branky dobře, nenechali jsme se zatlačit. Jenže rozhodují branky. My sice dali dvě, ale jednu z nich do vlastní branky. Bohužel jsme nechali dát Sigmu dát tu první branku, která zápas rozhodla. Body z Olomouce nám mohly pomoct, nepovedlo se, nyní nás čeká další klíčové utkání s Teplicemi, které musíme vyhrát."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články