Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Olomouc v závěru vydřela remízu 2:2 s Teplicemi

Olomouc - I přes vyloučení Adama Varadiho nakonec berou Olomoučtí z domácího zápasu proti Teplicím alespoň bod. Právě Varadi sice nejprve poslal Sigmu do vedení, ale v 65. minutě viděl červenou kartu a Teplice toho využily k otočení skóre po gólech Mahmutoviče a Táborského. Jenže dvě minuty před koncem srovnal Doležal a zařídil svému týmu remízový bod. Hned tři branky dávali střídající hráči.

Olomouc - Teplice
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Teplice tak sice udržely svou neporazitelnost, ale přišly o šanci zaútočit na Plzeň se Spartou na předních příčkách tabulky. "Výsledek pro mě není dobrý. Na druhou stranu ve mě převažuje dojem z výkonu. Od desáté minuty jsme Sigmu přehrávali, po vyloučení Varadiho už jsme dominovali. Dojem ze hry je bohužel zkažený tím, že jsme v závěru inkasovali a ztratili jsme dva body. Zaslouženě jsme měli vyhrát," hodnotil duel trenér Zdeněk Ščasný.

Olomouc nastoupila bez svého kapitána a klíčového stopera Škerleho, který pikal za červenou kartu z duelu se Slavií. Problémy v defenzivě však měly v úvodu Teplice, které v patnácté minutě nechaly po pravé straně uniknout Faltu. Ten předložil míč před branku Varadimu, který prudce uklidil míč pod břevno.

Rychlou fotbalovou odpověď měl na kopačce Nivaldo, proti jeho střele do šibenice se vyšponoval vynikajícím zákrokem Zlámal. Dobře sehranou standardní situaci ve 28. minutě málem korunoval gólem Šindelář, jeho hlavička po centru Javůrka mířila těsně mimo. O minutu později bylo opět horko před Zlámalem, když po rohovém kopu hlavičkoval do břevna Lüftner.

Do druhé půle vstoupili aktivněji hosté. V 52. minutě mohl srovnat stav Litsingi, který se ve vápně dostal před Faltu, ale vyběhnutého Zlámala neprostřelil. Důvod k větším obavám dostali domácí o čtvrt hodiny později, když se do šaten musel předčasně vydat Varadi po ostrém zákroku proti Krobovi na polovině hřiště. "Souboj byl asi na vyloučení, když to tak rozhodčí posoudil. Kroba jsem neviděl, ale udeřil jsem ho, viděl jsem že mu tekla krev. Takových soubojů ale bývá hodně," řekl po utkání Varadi.

Teplice stupňovaly svou snahu a v 75. minutě se dočkaly srovnání. Obrovský podíl na gólu měl domácí stoper Dreksa, který krátkou hlavičkou namazal střídajícímu Mahmutovičovi a ten po minutě na hřišti skóroval. Obrat dokonali hosté za osm minut, když po Nivaldově pasu přehodil Zlámala Táborský. Ze zdánlivě ztraceného zápasu dokázal ještě vydolovat alespoň bod pro Sigmu Doležal, když hlavou poslal k tyči centr Javůrka.

"Jsem vděčný, že to kluci za stavu 1:2 odbojovali, hráli na vítězství a uhráli alespoň bod. Po vyloučení se tým ještě zvedl, mám radost z toho že to chtěli zvládnout a ještě zvýšili obrátky. Jsem rád, že jsme alespoň remizovali," řekl trenér Sigmy Martin Kotůlek.

Sigma Olomouc - FK Teplice 2:2 (1:0)

Branky: 15. Varadi, 88. Doležal - 75. Mahmutovič, 83. Táborský. Rozhodčí: Jílek - Blažej, Peřina. ŽK: Šindelář, Lietava, Vidlička, Koutný - Grigar, Ljevakovič. ČK: 66. Varadi (Olomouc). Diváci: 4920.

Olomouc: Zlámal - Vidlička, Dreksa, Koutný, Javůrek - Šindelář, Pospíšil (86. Ordoš), Navrátil - Varadi, Lietava (76. Doležal), Falta (90. Karaš). Trenér: Kotůlek.

Teplice: Grigar - Matula, Jablonský, Lüftner, Krob - Litsingi, Vachoušek, Jindráček (74. Mahmutovič), Ljevakovič, Nivaldo (90. Vůch) - Salami (61. Táborský). Trenér: Ščasný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články