Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Olomouc si pootevřela dveře do 4. předkola drtivou výhrou ve Skotsku

Aberdeen (Británie) - Fantasticky rozehráli 3. předkolo Evropské ligy fotbalisté Olomouce, kteří dnes rozdrtili v prvním utkání v Aberdeenu skotský celek 5:1. Domácí drželi tempo a krok jen v úvodní hodině. V závěrečných šestadvaceti minutách je soupeř zničil čtyřmi góly, Bajer navíc ještě nastřelil břevno. Odveta se hraje za týden v Olomouci. Ta má nyní po vysoké výhře na dosah postup do dalšího kola.

Sigma se na ostrovech domácího celku nezalekla. Tak, jak kouč Psotka slíbil, vstoupila do zápasu aktivně. Stejně jako před týdnem v Reykjavíku vyšla Olomouci i v Aberdeenu standardní situace: Otepkův roh prodloužil Janotka na Hubníka, který hlavou otevřel střelecký účet. Ledová sprcha probudila skotský celek ze spánku. S okamžitou reakcí přispěchal v 19. minutě Foster, ale po Alukově centru hlavou z velké šance přestřelil. Co nedokázal Foster, zařídil jiný bek. Mulgrew v 23. minutě parádní trefou z trestného kopu potrestal Onofrejův faul v blízkosti pokutového území.

Po vyrovnaném závěru první půle Aberdeen v úvodu té druhé na chvíli převzal iniciativu. Sigma nejkrušnější čtvrthodinu duelu přečkala a vrátila úder. A zase ze standardní situace: v 64. minutě osvědčil skvělou kopací techniku Bajer, který byl ještě před pár dny z klubu na odchodu, a z necelých dvaceti metrů parádně zavěsil.

Gól ve vlastní síti a po nevyužitém tlaku srazil domácí výběr na kolena. Hanákům narostlo sebevědomí. Tím spíš, že tři minuty po Bajerovi se k další povedené ráně napřáhl Petr a zasadil soupeři třetí smrtící úder.

Aberdeen se už nevzchopil. Poslední minuty odehrál na náhodu, podrážděně a přes řadu nakopávaných míčů, zatímco moravský klub v klidu kombinoval a koncovku proměnil ve střeleckou exhibici. V 83. minutě využil ponechané výhody střídající Ordoš a nekompromisní střelou přidal čtvrtou branku. O to, že domácí premiéra Aberdeenu se změní v ostudu, rozhodl v poslední minutě Hořava, který se po skrumáži zmocnil odraženého míče a popáté rozvlnil síť. Olomouc domů veze nečekaný výsledek.

FC Aberdeen - Sigma Olomouc 1:5 (1:1)

Branky: 23. Mulgrew - 18. Hubník, 65. Bajer, 69. Petr, 83. Ordoš, 90. Hořava. Rozhodčí: Laperriere - Hidber, Lanz (všichni Švýc.). ŽK: Foster - Janotka, Heidenreich. Diváci: 13.973.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články