Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Olomouc remizovala s Baníkem 3:3, do semifinále postoupil Zlín

Olomouc - Fotbalisté Zlína jsou po Hradci Králové druhým semifinalistou zimního turnaje Tipsport liga. Ve skupině D jim k postupu pomohl i Baník Ostrava, který nevypustil zápas se Sigmou Olomouc ani za stavu 1:3 a nakonec dotáhl duel k remíze 3:3. Hradec si tak se Zlínem zahraje v sobotu o postup do nedělního finále.

Baník začal velmi dobře a do vedení ho dostal Štěpán, jehož vysoký centr překvapivě skončil až v brance, když ho obránci podskočili a brankář už nestihl reagovat.

Sigma však zabrala a do poločasu dala tři branky. Dvakrát se prosadil útočník Chorý a trefil se i Zahradníček. V tu chvíli stačil Olomouci jediný gól k postupu do semifinále a na noze ho měl Varadi, který však zahodil pokutový kop, když nastřelil jen tyč.

Naopak Baník si s penaltou o chvíli později poradil a faulovaný Jirásek sám snížil. Navíc Sigma nepokryla Brazilce Azeveda, který srovnal. Baník mohl dokonce vyhrát, ale Zapata ve velké šanci trefil jen tyč. Už předtím Šichor nastřelil z přímého kopu břevno.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olomouc - Baník

Bohemians trápí velká marodka, mimo jsou všichni stopeři

Fotbalisty Bohemians Praha 1905 trápí rozsáhlá marodka. Před středečním zápasem přípravné Tipsport ligy jsou kvůli zdravotním problémům mimo hru všichni tři obvyklí stopeři pražského týmu. Slovák Martin Cseh už po 20 minutách odkulhal ze sobotního utkání s Táborskem (2:2), Daniel Krch se zranil na tréninku a Michala Šmída zase trápí nemoc. "Zítra určitě hrát nebudou, pomůžeme si hráči z juniorky," řekl trenér Roman Pivarník.

Po podzimu v Ďolíčku skončil zkušený obránce Erich Brabec, takže ve stoperské dvojici by mohli nastoupit dvacetiletý Radek Žaloudek a o rok mladší Jan Pechr. Alternovat případně může dvacetiletý Ivo Malina. Trojice fotbalistů z juniorského mužstva "Klokanů" už dostala v dosavadní přípravě prostor.

Bohemians, kteří v Tipsport lize obhajují loňské vítězství, mají absence i na dalších postech. Proti Kolínu (8:2) se zranil záložník Marek Jarolím, zimní posila z Liberce, zdravotní problémy mají také bek či krajní záložník Vojtěch Engelmann a ukrajinský útočník Roman Artemuk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články