Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Olomouc přivedla Juliše. Zbytek kádru ani ambice se ale pro jaro nemění

S výjimkou příchodu útočníka Lukáše Juliše se v kádru Olomouce přes zimu mnoho nezměnilo. Juliš by měl nahradit nejlepšího střelce týmu Jakuba Plška, který odešel do Maďarska. Tým chce nadále hrát o pohárovou Evropu, za kterou zatím na desátém místě zaostává. 

Radoslav Látal
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Sigma ani po dvaceti ligových kolech nemění své předsezonní cíle. "Chceme hrát tak, abychom do konce sezony byli ve hře o pohárovou Evropu," řekl trenér Radoslav Látal. "Máme tým do skupiny o sedmé až desáté místo, ale hrana na posunutí se výše, či spadnutí níže je velmi tenká," doplnil sportovní manažer Ladislav Minář.

Autor sedmi podzimních ligových gólů Plšek přestoupil do Puskás Akadémie, z Olomouce odešel i mladý obránce David Zima, jenž zamířil do mistrovské Slavie na hostování s opcí. Záložníka Jiřího Texla si vypůjčila Opava, bosenský útočník Ismar Tandir hostuje v Pohronie. Úkolem Juliše bude nahradit dlouhodobě zraněného útočníka Martina Nešpora.

Více než o pohybu v kádru Sigmy se v zimě mluvilo o Václavu Pilařovi. Bývalý reprezentant byl na podzim za kritiku trenéra vyřazen z kádru, ale na začátku zimní přípravy se vrátil. "Pilařovi končí v létě smlouva a vše je otevřené. Může pokračovat u nás, může odejít, zatím nemá cenu něco předjímat," konstatoval Minář. "Zapadl bez problémů, funguje normálně jako každý jiný hráč," uvedl k Pilařovi záložník David Houska.

Olomoučtí z devíti přípravných zápasů šestkrát vyhráli, jednou remizovali a dvakrát prohráli. Na soustředění v Turecku zdolali Hanáci Karabach, Orenburg a Dněpropetrovsk.

"Soustředili jsme se na koncovky utkání, v nichž jsme na podzim často ztráceli body. To se nám celkem povedlo a doufám, že si to přeneseme i do ligy," řekl Látal. Jeho svěřenci vstoupí do ligového jara v sobotu na hřišti jedenáctých Teplic.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články