Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Olomouc přehrála divizního rivala z Ústí nad Orlicí 5:2

Ústí nad Orlicí - Fotbalisté Olomouce splnili ve druhém kole Ondrášovka Cupu v Ústí nad Orlicí postupovou povinnost a po vítězství 5:2 nad divizním soupeřem jdou jako další prvoligový tým po Jablonci dále. Domácí sice v úvodu dokázali smazat dvoubrankovou ztrátu, ale na další góly ve vlastní síti po přestávce už nezareagovali. Zítra se v poháru představí dalších devět prvoligových týmů.

Favorit však s divizním sokem neměl snadné pořízení. Ve vytrvalém dešti východočeský celek nezlomil ani povedeným nástupem, ze kterého se už po 13 minutách zrodilo vedení o dvě branky. Nejprve se trefil přesnou střelou Machalický, brzy po něm brankáře Nováka překonal Navrátil.

Domácí však neklesli do kolen. Borek po rychlé akci snížil a po půlhodině hry smazal náskok favorita Dostál. Olomoucký brankář Blaha se navíc při zákroku zranil a s krvavým šrámem se musel nechat vystřídat.

Vedení na stranu Sigmy definitivně strhl Janotka, který v 55. minutě dloubákem proměnil penaltu za faul na Petra. Pak už hosté nedopustili žádné komplikace. Převahu vyjádřili čtvrtým gólem střídajícího Přikryla, který v závěru přichystal ještě pasem před odkrytou branku pátý gól pro Petra.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články