Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Olomouc má novou posilu. Ze Sparty přichází bek Chvátal

Juraj Chvátal posílí fotbalisty Sigmy Olomouc. Slovenský obránce přichází do klubu z pražské Sparty. V Olomouci už Chvátal začal trénovat, po administrativním dořešení přestupu podepíše čtyřletý kontrakt.

Juraj Chvátal (vlevo)
zdroj: ČTK autor: Omelka Josef

"Je to pravý obránce, zvýší konkurenci na krajích obrany, protože tam ji dlouhodobě tolik nemáme. Je to mladý perspektivní hráč, přeju mu, aby se mu u nás dařilo," řekl sportovní manažer Olomouce Ladislav Minář.

Dvaadvacetiletý Chvátal zamířil do Sparty už v roce 2015 ze Senice, ale odehrál za ni jediné utkání. Následně hostoval ve Slovácku a minulou sezonu strávil v Žilině, kde pravidelně nastupoval. Nyní se mládežnický slovenský reprezentant popere v Olomouci o místo s Martinem Sladkým na pravém beku a Michalem Vepřekem na levém.

"Řešilo se to delší dobu, jsem rád, že to je konečně hotové a jsem tady. Byl jsem rád, že o mě má Olomouc zájem," řekl Chvátal. "Hraju pravého obránce, tam jsem doma. Dokážu zahrát i vlevo, není to problém, v dorostu jsem hrával i středního záložníka. Musím ukázat, že do sestavy patřím, i když konkurence tady je," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články