Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Olomouc, Liberec a Teplice zahajují pohárové osmifinále

Praha - Po dnešním střetnutí Baumitu Jablonec s třetiligovými Kunicemi bude znám další postupující do osmifinálových bojů českého fotbalového poháru Ondrášovka Cup. Osmifinále bude zároveň rozehráno úvodními zápasy, ve kterých se z nejvyšší ligy představí Liberec, Olomouc a Teplice. O postupu do další fáze se bude v každém duelu rozhodovat ve dvou utkáních.

Ilustrační foto

Jablonec a Plzeň jsou poslední dva prvoligové kluby, které ještě musejí o pokračování v soutěži bojovat v třetím kole. Termín duelu Sokolov - Plzeň ještě nebyl určen, Jablonecké čeká pohárová prověrka čtyři dny po ligové prohře na plzeňské půdě.

Kunice, které válí v ČFL, jsou fanouškům dobře známy z dob, kdy jejich hřiště využívala k tréninkům česká reprezentace. Letos tamní fotbalisté zatím procházeli pohárovou soutěží lehce: vyhráli 7:0 v Čelákovicích a 4:1 nad Novým Bydžovem, výhrou 4:0 skončil i jejich poslední zápas v třetí lize proti Královu Dvoru.

Jablonec už při výhře 8:0 v druhém pohárovém kole v Roudnici nad Labem prokázal, že soutěž rozhodně nepodceňuje. "V poháru chceme postoupit co nejdál, podle toho se na zápas připravujeme," řekl nejlepší ligový kanonýr David Lafata. Vítěz v osmifinále narazí na Duklu Praha.

Do bojů o čtvrtfinále se pustí tři zástupci první ligy

Další tři prvoligisty už čeká první z dvojice soubojů o přezimování v soutěži. Olomouc jede do Sezimova Ústí. "Nemůžeme nic podcenit, tak jako jsme nepodcenili ani Jihlavu, navíc soupeř už dokázal vyřadit Příbram. Z prvního zápasu chceme co nejlepší výchozí pozici do odvety," uvedl na klubovém webu trenér Zdeněk Psotka, který bude postrádat zraněného stopera Ondřeje Murina.

Liberec nastoupí v Převýšově, který je největším překvapením soutěže. Nejdříve vyhrál na Vyšehradě 3:1 a pak zaskočil výhrou 3:0 favorizovanou Slavii Praha. Divizní outsider slibuje, že se důkladně připraví i na Severočechy, kteří s sebou poprvé přivezou čerstvou posilu Emila Rilkeho.

Teplice vstoupí do osmifinále domácím zápasem proti Karviné a přípravu na utkání berou s plnou vážností. "Bude to ještě těžší než na Žižkově. Já pohár stavím stejně vysoko jako ligu a podle toho k zápasu přistoupíme. Budeme se snažit, abychom dobře zregenerovali, ale hráči musejí zvládnout tři zápasy v týdnu," dal trenér Petr Rada na teplickém webu najevo, že hráče rozhodně šetřit nehodlá.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články