Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Olomouc doma porazila Jablonec. Slavia na Plzeň recept znovu nenašla

Fotbalisté pražské Slavie nestačili ani ve druhém vzájemném utkání letošní sezony na Plzeň. Západočechům podlehli Pražané 0:1 a přišli tak o vedení v tabulce. Olomoučtí fotbalisté se v 28. ligovém kole nadechli k důležitému vítězství, když doma porazili Jablonec 1:0. Další dva odehrané zápasy skončily remízou. Zlín hrál 1:1 s Pardubicemi, střetnutí Ostravy s Karvinou skončilo 2:2. Víkendový program se uzavře šlágrem Plzně se Slavií, která se může vrátit do čela soutěže.

Pavel Šulc v koncovce
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Plzeň – Slavia 1:0

Pražané prohráli s Plzní i druhý vzájemný zápas v sezoně a v nejvyšší soutěži nebodovali po 13 utkáních a sérii čtyř vítězství. Na začátku listopadu podlehli Viktorii v Edenu 1:2, jiné porážky v ligovém ročníku neutrpěli.

Plzeňští působili lepším dojmem a svou aktivitu proměnili v rozhodující gól na začátku 87. minuty. Po Kopicově centru přiťukl Chorý míč k Šulcovi a ten ho z voleje nekompromisně napálil pod břevno za bývalého spoluhráče brankáře Staňka, jenž v zimě přestoupil do Edenu. Třiadvacetiletý ofenzivní univerzál skóroval po měsíci a dotáhl se na čelo tabulky kanonýrů.

Zaskočení slávisté už srovnat nedokázali a jako poslední utrpěli první venkovní porážku v ligové sezoně. Jejich kouč Trpišovský si zatím nepřipsal 192. vítězství v historii samostatné nejvyšší soutěže, čímž by překonal rekordmana Vrbu, se kterým se zatím dělí o první místo.

"Nastavilo nám to nějaké zrcadlo a zbylých sedm zápasů musíme odehrát jinak. Právě tyhle těžké zápasy rozhodují, v tom musíme emočně přidat. Komplikace to je velká, víme to. Musíme to nahradit v těch zápasech, co přijdou," řekl na tiskové konferenci trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Viktoria Plzeň – Slavia Praha 1:0 (0:0)

Branka: 87. Šulc. Rozhodčí: Pechanec – Kříž, Hurych – Všetečka (video). ŽK: Kalvach, Jedlička – Provod, Zafeiris, Chytil. Diváci: 11 477 (vyprodáno).

Plzeň: Jedlička – Dweh, Hranáč, Jemelka – Kopic, Kalvach, Červ (77. Traoré), Souaré – Šulc (90.+2 Hejda) – Metsoko (73. Vydra), Chorý. Trenér: Koubek.

Slavia: Staněk – Vlček, Ogbu, Zima, Zmrzlý (66. Masopust) – Oscar, Ševčík (72. Jurásek) – Provod (46. Zafeiris), Jurečka (66. Diouf), Wallem (88. Tijani) – Chytil. Trenér: Trpišovský.

Olomouc – Jablonec 1:0

Olomouc doma vyhrála poprvé od začátku října a po sedmi zápasech. V 73. minutě o tom rozhodl slovenský obránce Juraj Chvátal. Severočeši měli déle než hodinu početní převahu po vyloučení Jiřího Spáčila, přesto prohráli čtvrtý ligový zápas v řadě. Na 12. místě už mají jistotu, že budou v nadstavbě hrát stejně jako ve dvou minulých sezonách jen ve skupině o záchranu. Sigma je osmá.

Hosté na Hané prohráli v lize potřetí v řadě a opět bez vstřelené branky. V příštím kole bude Sigmě kvůli žlutým kartám chybět Fortelný, Jablonci ze stejného důvodu Alégué.

Sigma Olomouc – FK Jablonec 1:0 (0:0)

Branka: 73. Chvátal. Rozhodčí: Rouček – Paták, Cichra - Volek (video). ŽK: Vraštil, Fortelný  Černák, Alégué. ČK: 28. Spáčil (Olomouc). Diváci: 3036.

Olomouc: Stoppen  Chvátal, Pokorný, Vraštil, Sláma (23. Fortelný)  Spáčil, Breite (90. Ventúra), Uriča (90.+3 Matys)  Vodháněl (46. Šíp), Zorvan  Juliš (46. Zifčák). Trenér: Saňák.

Jablonec: Hanuš  D. Souček (88. Velich), Štěpánek, Polidar  Hübschman (77. Náprstek)  Černák, Houska, Hollý, Alégué (46. Kanakimana)  Čanturišvili  Chramosta. Trenér: Látal.

Zlín – Pardubice 1:1

Domácí Zlínské poslal do vedení v 18. minutě Vukadin Vukadinovič, za hosty vyrovnal krátce po přestávce z pokutového kopu Michal Hlavatý. Zlínští mají s šedesáti inkasovanými brankami nejhorší obranu soutěže.

Zlín nedokázal doma v lize porazit Pardubice potřetí za sebou. Před vlastními diváky prohrál v nejvyšší soutěži jediné z posledních osmi utkání a v sezoně tam získal osmnáct z celkových 24 bodů. Východočeši venku v lize neprohráli dvakrát po sobě a v ročníku tam získali sedmnáct z celkových 28 bodů.

FC Zlín – FK Pardubice 1:1 (1:0)

Branky: 18. Vukadinovič  48. Hlavatý z pen. Rozhodčí: D. Černý  Podaný, Dresler  Klíma (video). ŽK: Pidro, Černín, Bužek  Patrák. Diváci: 3143.

Zlín: Dostál  Cedidla, Simerský, Černín, Pidro  Bužek, González (63. Janetzký)  Vukadinovič, Slončík (86. Žák), Fantiš (73. Načkebija)  Schánělec (73. Ikugar). Trenér: Červenka.

Pardubice: Kinský  Mareš, Halinský, Ortiz, Surzyn  Solil, Icha, Hlavatý  Daněk (70. Kissiedou)  Sychra (46. Zlatohlávek), Patrák (90. Donát). Trenér: Kováč.

Baník Ostrava – Karviná 2:2

Domácí po gólech svého nejlepšího střelce v sezoně nejvyšší soutěže Ewertona dvakrát vedli, ale soupeř vždy odpověděl a díky brankám střídajícího Martina Regáliho a Andrije Ražnatoviče dosáhl na bod. Baník nenavázal na minulé tři ligové výhry, přesto zvýšil svůj náskok na čtvrtém místě tabulky na čtyři body. Nováček Karviná zůstala poslední o bod před Českými Budějovicemi.

Karviná vyhrála jediné z posledních 15 kol. Venku v lize sedmkrát za sebou nezvítězila, vyhrála tam jediný z posledních 19 duelů a získala tam pouze sedm z celkových 21 bodů v ročníku.

Baník Ostrava – MFK Karviná 2:2 (1:0)

Branky: 19. a 74. z penalty Ewerton – 63. Regáli, 80. Ražnatovič. Rozhodčí: Machálek  Caletka, Žurovec  Zelinka (video). ŽK: Rigo, Blažek, Adediran  Regáli. Diváci: 12 296.

Ostrava: Letáček  Blažek, Frydrych, Lischka  Rusnák, Rigo (66. Šín), Boula, Buchta (59. Kpozo)  Klíma (79. Adediran), Ewerton  Tanko (59. Kubala). Trenér: Hapal.

Karviná: Holec  Traoré, Svozil, Bergqvist  Raspopovič (78. Kačor), Boháč, Čavoš (78. Budínský), Moses (78. Ayaosi)  Ražnatovič, Iván (46. Regáli)  Akinyemi (46. Ezeh). Trenér: Vlk.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články