Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Olomouc bude s Aberdeenem hlídat čtyřgólový náskok

Olomouc - Drtivé vítězství 5:1 v Aberdeenu nalinkovalo fotbalistům Olomouce cestu do 4. předkola Evropské ligy. Sigmě stačí v dnešní domácí odvetě proti skotskému klubu neprohospodařit luxusní čtyřbrankový náskok z prvního zápasu. Utkání na Andrově stadionu povede trojice německých rozhodčích. Jako hlavní Michael Weiner, jeho asistenty jsou Carsten Kadach a Norbert Grudzinski. Přímý přenos bude od 20 hodin vysílat ČT4 i web ČT24.

Hanáci vyválčili na skotské půdě výsledek, který kouč Zdeněk Psotka označil za snový. Kormidelník přesto apeluje na hráče, aby nepodlehli dojmu, že se už nic nemůže stát. "Ostrovní kluby nemají ve zvyku žádný zápas jen tak vypustit. Uhráli jsme výborný výsledek, ale nemůžeme polevit v koncentraci," varoval olomoucký trenér.  

I pět branek ve vlastní síti vyneslo paradoxně gólmana Jamieho Langfielda do skotské nominace pro kvalifikační duel v Norsku, Aberdeen se však po domácím výprasku vzdal naděje na postup. Kouč Mark McGhee naznačil, že na zázraky moc nevěří. "Byl bych překvapen, kdybychom v odvetě vyhráli 5:0. Ale neznamená to, že nemáme motivaci. V každém zápase jde o dobrý výsledek, my chceme napravit tu ostudu a spravit si jméno," řekl McGhee. 

Postup je Aberdeenu na míle vzdálen. Jestli o něm chce vůbec uvažovat, musí vsítit alespoň pět gólů. A ani to pak nemusí ještě stačit. "Nejdříve jsem proto odvetu považoval za nutné zlo. Říkal jsem si, že to jen nějak odehrajeme, ale časem jsem změnil názor. Budeme chtít ukázat, že tak špatní zase nejsme," doplnil McGhee.

Oba týmy plánují změny v sestavách

Olomouc čeká páté utkání během čtrnácti dnů. A na kádru zanechává nahuštěný program stopy. "Pokopaných máme hned několik hráčů. Počkáme do čtvrtečního rána, jak to bude vypadat, ale i s ohledem na náročný program chceme zátěž více rozložit," naznačil Psotka změny v sestavě. 

Stejnou jedenáctku do boje pravděpodobně nepošle ani soupeř. McGhee možná sáhne do složení zadních řad, přestože stále nemůže využít zraněnou oporu Diamonda. "My zase tolik možností nemáme, abychom dělali velké změny. Při absenci Diamonda připadá v úvahu dalších pět řekněme defenzivních hráčů. Nepracovali jsme ale jen na obraně. Věřím, že předvedeme celkově lepší výkon," uvedl kouč Aberdeenu.

Zdeněk Psotka
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články