Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Oliverovi bych dal na Buffonově místě pěstí, řekl Tacconi. Bývalý sudí naopak kolegu chválí

Od dramatického závěru středeční bitvy mezi Realem Madrid a Juventusem už utekl nějaký čas, přesto stále ještě nedá některým spát. Bývalý brankář italského celku Stefano Tacconi dokonce prohlásil, že by sudího Michaela Olivera za písknutou penaltu v závěru praštil. Naopak bývalý elitní rozhodčí Mark Clattenburg se svého kolegy zastal.

Zda penalta v nastavení byla, nebo nebyla, se někteří neshodnou doposud. Většina příznivců se po uklidnění emocí přece jenom klaní spíše k tomu, že souboj stopera Juventusu Mehdi Benatii s Lucasem Vázquezem rozhodčí Michael Oliver odpískal správně a Real k postupu i přes porážku 1:3 díky úvodní výhře 3:0 došel férově.

Někteří ale situaci pořád vidí jinak. Mezi nimi je třeba bývalý brankář Stefano Tacconi, jenž v turínském velkoklubu odchytal více než 200 zápasů. V jeho očích bylo rozhodnutí Olivera písknout pokutový kop obrovskou chybou, kterou navíc ještě znásobil vyloučením Gianluigi Buffona.

"Kdybych věděl, že budu končit, dal bych mu za to pěstí. Byl by to skvělý závěr fantastické kariéry. Nemůžete písknout penaltu, jako je tato, v nastaveném čase. Nemůžete řídit takové zápasy, když jste tak arogantní. Rozhodli se vyřadit Juventus a připravili pro to vše. Není to fér," prohlásil prošedivělý šedesátiletý gólman, který dříve chytal také třeba za Inter nebo Janov.

Je nám líto, video expirovalo.
Buffon po vyloučení: Nejsem smutný, naopak jsem hrdý a spokojený

Tacconi se kromě Olivera pustil také do Pierluigiho Colliny, šéfa rozhodčích UEFA, který v jeho očích jedná dlouhodobě proti Juventusu a tento zápas to jen potvrdil.

"Je to Collinova chyba. Už by měl ze své pozice vypadnout. Je to Ital a italské kluby jsou znechuceny, že je v čele rozhodčích. Myslím, že nesnáší Juventus. Nedá se mu důvěřovat. Byl rozhodčím, který se dá uplatit," chrlil emotivně Tacconi.

Obě rozhodnutí správná, řekl Clattenburg

S jeho názorem se ale vůbec neztotožňuje třeba bývalý elitní rozhodčí Mark Clattenburg, který se kolegy zastal. Podle něj obě situace byly vyřešeny přesně tak, jak bylo správné.

"Jedna věc je naprosto jasná: Michael Oliver udělal dvě naprosto přesná rozhodnutí," napsal Clattenburg. "Benatiův zákrok na Vázqueze byla penalta. Michael byl dobře postavený a viděl, že tam došlo k lehkému postrčení. Byl to neohrabaný zákrok, ale pořád to byl faul," popsal o faulu, po kterém klíčovou branku vstřelil Cristiano Ronaldo.

Oliver podle něj také naprosto správně vyloučil Buffona. "Buffon protestoval a kartu dostal asi proto, že to udělal už podruhé," uvedl Clattenburg. "A co Buffon rozhodčímu řekl, je v podstatě méně důležité, než jakým způsobem to řekl," přidal bývalý sudí, který v roce 2016 řídil finále Ligy mistrů i mistrovství Evropy a momentálně vede komisi rozhodčích v Saúdské Arábii.

Zdroj
calciomercato.com, football-italia.net, ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články