Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Odvety rozhodnou o prvních dvou semifinalistech Ligy mistrů

Barcelona/Moskva – Dnešní odvety určí první dva semifinalisty fotbalové Ligy mistrů. Večer se mimo jiné představí také dva čeští fotbalisté ve službách evropských velkoklubů. Tomáš Rosický se spolu s Arsenalem pokusí přehrát obhájce titulu z Barcelony, který si k domácí odvetě přivezl nadějnou remízu 2:2. V druhém duelu se pokusí CSKA Moskva s Tomášem Necidem odčinit jednobrankovou ztrátu proti Interu Milán. Odvetu čtvrtfinále mezi Barcelonou a Arsenalem můžete sledovat od 20:30 na programu ČT4 nebo webu ČT24. Více informací získáte na portálu fotbalzive.cz.

Na Nou Campu budou oběma týmům chybět někteří důležití hráči. Barcelona se musí obejít bez Ibrahimoviče, který dal Arsenalu v úvodním zápase obě branky, potrestaných stoperů Puyola a Piquého a rekonvalescenta Iniesty. Londýňané ztratili kvůli zraněním v prvním duelu Gallase, Aršavina a především kapitána Fábregase, jenž by však stejně nemohl nastoupit pro žluté karty. Mimo hru je navíc dlouhodobě se léčící Van Persie a nově také Song.

Start Rosického zatím není definitivní

Start českého fotbalisty Tomáše Rosického ve večerním utkání mezi Barcelonou a Arsenalem je nejistý. Záložník londýnského celku si totiž ze zákroku Carla Henryho ze sobotního duelu s Wolverhamptonem odnesl tržnou ránu na lýtku.

"Uvidíme až těsně před zápasem, zatím je to padesát na padesát," uvedl trenér Arsenalu Arséne Wenger na klubovém webu. "Když se podíváte na Tomášovo lýtko, tak uvidíte, že ten zákrok nebyl tak nevinný, jak se někomu zdálo," reagoval na kritiku hráčů Wolverhamptonu, kterým se Henryho vyloučení zdálo přísné a Rosického obvinili ze simulování.

Inter Milán před týdnem porazil na San Siru CSKA Moskva 1:0 a před odvetou má blízko k tomu, aby po sedmi letech znovu postoupil do semifinále nejprestižnější klubové soutěže. Domácí ovšem věří, že Inter na umělém povrchu v Lužnikách vyřadí a stanou se prvním ruským týmem v semifinále Ligy mistrů.

Tomáš Rosický
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články