Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Odveta za MS vyšla. Kolumbie po 24 letech porazila Brazílii

Santiago de Chile - Brazilští fotbalisté prohráli ve druhém utkání na mistrovství Jižní Ameriky s Kolumbií 0:1. V Santiagu de Chile tím skončila neporazitelnost "kanárků" pod vedením trenéra Carlose Dungy, s nímž Brazilci vyhráli všech předchozích jedenáct zápasů. Naopak Kolumbie se výhry nad pětinásobnými mistry světa dočkala poprvé po 24 letech.

Jeison Murillo slaví gól do sítě Brazílie
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

O triumfu svěřenců argentinského trenéra Josého Pekermana rozhodl na Estadio Monumental v Santiagu obránce Jeison Murillo gólem v 35. minutě. Brazilci žádnou šanci neproměnili a soupeři se povedla odveta za vyřazení ve čtvrtfinále loňského světového šampionátu v Brazílii.

Po skončení tvrdě vedeného utkání došlo ke strkanici, za niž rozhodčí ještě vyloučil hvězdného brazilského útočníka Neymara a na straně soupeře Carlose Baccu. Neymar už v samotném zápase dostal žlutou kartu, která by sama o sobě stačila k jeho nucené absenci v příštím utkání s Venezuelou.

"Kolumbie ukázala, že má velmi zkušený tým. Naši hráči se občas nechali unést jejich provokacemi a zapomněli hrát fotbal. A Brazílie má hrát fotbal, ne válčit," zlobil se Dunga.

Kolumbijci hráli po předchozí porážce od Venezuely (0:1) o všechno. "Nesměli jsme už zaváhat, potřebovali jsme zahrát po všech směrech perfektní zápas. Tým ukázal, že vyzrál a že může zápasy tohoto typu zvládnout," řekl Pekerman.

Neúplnou tabulku skupiny C vede se třemi body právě Venezuela, jež se dnes utká s Peru. Tři body teď mají i Brazílie, která v prvním zápase porazila Peru až gólem v nastaveném čase, a Kolumbie. Ze tří skupin postoupí do play-off vždy dva týmy a další dva ze třetích míst.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články