Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

United vybouchli na Evertonu. Prohrál i Arsenal a Liverpool přeskočil City, Chelsea remizovala

Ve středu je Tottenham připravil o šanci na výhru v Lize mistrů a vysněný quadruple. Fotbalisté Manchesteru City to nyní Spurs vrátili alespoň v anglické lize. Na domácím hřišti v rámci 35. kola zvítězili 1:0 a nadále zůstávají dva body za vedoucím Liverpoolem, který 2:0 vyhrál v Cardiffu. Citizens ale mají zápas k dobru. Zbylé týmy ze špičky selhaly. Arsenal doma padl s Crystal Palace 2:3 a Manchester United dostal výprask 0:4 v Evertonu. Pátá Chelsea přes ohromnou převahu jen remizovala doma 2:2 s patnáctým Burnley. 

Jordan Henderson (vlevo) a James Milner slaví gól Liverpoolu
zdroj: REUTERS autor: Carl Recine

"Reds" se v prvním poločase proti sestupem ohroženému soupeři nedokázali střelecky prosadit. Klid favoritovi přinesla až situace z 57. minuty, kdy Wijnaldum po signálu z rohového kopu propálil skvěle chytajícího brankáře Etheridge. V 81. minutě zařídil už pátý pokutový kop v sezoně faulovaný Salah, penaltu proměnil Milner.

Liverpool má na kontě 88 bodů, což je nejvíc v klubové historii od zavedení tříbodového systému. Cardiff zůstal na sestupovém 18. místě o tři body za Brightonem.

Manchester United utrpěl debakl 0:4 na hřišti Evertonu a zkomplikoval si boj o příčky zajišťující účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Ve 13. minutě otevřel skóre po akrobatickém zakončení Richarlison a následně se trefil střelou zpoza pokutového území Sigurdsson. Po změně stran přidali další branky Digne a střídající Walcott.

"Rudí ďáblové" inkasovali v dosavadním průběhu sezony 48 gólů, což se jim dosud nikdy v jednom ročníku Premier League nestalo. "Karamelky" se posunuly na sedmé místo za dnešního soupeře, na nějž však Everton ztrácí propastných patnáct bodů. Manchester prohrál třetí venkovní ligové utkání za sebou.

Paul Pogba (vpravo) v diskuzi se spoluhráči z Manchesteru United
zdroj: REUTERS autor: Andrew Yates

Překvapivě neuspěl ani Arsenal, který doma podlehl Crystalu Palace 2:3. Český brankář Petr Čech opět kryl z lavičky záda týmové jedničce Berndu Lenovi.

Londýnské derby gólově odstartoval svou první ligovou brankou po téměř roce útočník Benteke. "Kanonýři" srovnali po Özilově přesné ráně z úhlu, hostující celek ale znovu získal vedení po trefách Zahy a McArthura. Devatenáctý Aubameyangův gól v sezoně už porážku Arsenalu pouze zmírnil.

Svěřenci trenéra Emeryho prohráli na stadionu Emirates podruhé v sezoně a jsou pátí o bod za městským rivalem Chelsea. Crystal Palace je dvanáctý a má definitivní jistotu záchrany.

Chelsea čtyři dny po výhře 4:3 nad Slavií ve čtvrtfinále Evropské ligy remizovala v pondělní dohrávce s Burnley na svém stadionu 2:2, když všechny branky padly už v úvodní půlhodině.

Český útočník Matěj Vydra zůstal v týmu hostů na lavičce náhradníků. Burnley tři předchozí zápasy v lize vyhrálo a výtečnou aktuální formu potvrdil patnáctý celek tabulky i nyní, když od osmé minuty vedl po Hendrickově voleji. Chelsea s odpověděla rychle a na gól Kantého po Hazardově kličkované záhy navázal Higuaín. Pak ale hostům vyšlo rozehrání volného kopu a Barnes vyrovnal.

Značná územní převaha favorizovanému londýnskému celku výhru nevynesla. Chelsea je na čtvrtém místě, jež je poslední, které zajišťuje postup do Ligy mistrů. Burnley, které v minulé sezoně dokázalo na stadionu Chelsea zvítězit, potřebuje k definitivní jistotě záchrany ze tří zbývajících utkání bod.

Je nám líto, video expirovalo.
Chelsea zaváhala s Burnley, přesto je čtvrtá

Premiérový gól Fodena přinesl City tři body

Mužstvo City navázalo na tři dny starou výhru 4:3 z utkání Ligy mistrů proti stejnému soupeři, která mu však postup do semifinále nevynesla.

Jedinou branku šlágru na stadionu Etihad vstřelil už v páté minutě po Agüerově přiťuknutí zblízka hlavou Phil Foden. Osmnáctiletý záložník se stal třetím nejmladším střelcem "Citizens" v Premier League.

"Vždy, když nastoupí, tak skóruje nebo si vytvoří šance. Phil je nesmírně talentovaný hráč, dokáže být nebezpečný i ve vápně. Tyhle velké zápasy jsou pro něj obrovská zkušenost a má v nich moji důvěru," řekl trenér Pep Guardiola a připustil, že by mohl dát Fodenovi šanci i v nadcházejícím derby na hřišti United.

Je nám líto, video expirovalo.
"Citizens" porazili Tottenham i v lize, výhru trefil Foden

Další góly nepadly, přestože oba týmy měly stejně jako ve středu řadu šancí. "Byl to vyrovnaný zápas a zasloužili jsme si bodovat. Výkon týmu mi udělal radost, zvlášť vzhledem k okolnostem," poukázal trenér "Kohoutů" Mauricio Pochettino na náročný program a mnoho zraněných hráčů včetně kapitána Harryho Kanea.

Nepříjemností v boji o titul je pro Guardiolův tým další zranění opory záložní řady Kevina de Bruyneho, který na konci prvního poločasu odkulhal ze hřiště a nahradil ho Fernandinho.

Tottenham prohrál pět venkovních ligových zápasů za sebou, ale drží třetí místo v tabulce o skóre před Chelsea.

Anglická fotbalová liga - 35. kolo:

Manchester City - Tottenham 1:0 (5. Foden), Bournemouth - Fulham 0:1 (53. Mitrovič z pen.), Huddersfield - Watford 1:2 (90.+3 Ahearne-Grant - 5. a 80. Deulofeu), West Ham United - Leicester 2:2 (37. Antonio, 82. Pérez - 67. Vardy, 90.+2 Barnes), Wolverhampton - Brighton 0:0, Everton - Manchester United 4:0 (13. Richarlison, 28. Sigurdsson, 56. Digne, 64. Walcott), Arsenal - Crystal Palace 2:3 (47. Özil, 77. Aubameyang - 17. Benteke, 61. Zaha, 69. McArthur), Cardiff - Liverpool 0:2 (57. Wijnaldum, 81. Milner z pen.), Chelsea - Burnley 2:2 (12. Kanté, 14. Higuaín - 8. Hendrick, 24. Barnes).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články