Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Odpískal jsem to špatně, přiznal sudí po výhře Chelsea

Londýn - Nejstarší pohárová soutěž na světě získala včera druhého finalistu. Proti týmu Liverpoolu, který si poradil s městským rivalem Evertonem, nastoupí Čechova Chelsea. Ve včerejším semifinále se jí podařilo rozstřílet londýnského rivala Tottenham vysoko 5:1. "Blues" k tomu přispěl i sporný gól, který rozhodčí uznali v úvodu druhého poločasu. Kouč Spurs Harry Redknapp po zápase uvedl, že sudí Atkinson svou chybu přiznal. "Mluvil jsem s ním a řekl mi, že se cítí ještě hůř, než já," uvedl kandidát na reprezentačního trenéra, který zároveň vyzval k urychlenému zavedení brankové technologie.

Chelsea vedla 1:0, když Atkinson přes zuřivé protesty hráčů v bílých dresech prohlásil střelu španělského reprezentanta Juana Maty za gólovou. Překročení brankové čáry však nepotvrdily ani videozáznamy a hráči Spurs jsou právem ukřivděni. "Byla to pro nás katastrofa. I když to nebylo schválně, tak rozhodčí udělal velkou chybu. Mluvil jsem s ním a řekl mi, že sice o své chybě ví, s výsledkem už ovšem nic udělat nemůže," dodal smutný Redknapp.

Anglický kouč zároveň rezolutně vyzval k zavedení gólové technologie. "Nemůžeme nad těmito chybami neustále zavírat oči. Rozhodčí to sice nedělají naschvál, takováto důležitá rozhodnutí mohou ovlivnit chod celého zápasu. Tyto situace se už nesmí opakovat," řekl.

Pouhých šest minut na Matův gól stáhl vedení na rozdíl jediné branky Velšan Gareth Bale, hráčům Spurs se však nepodařilo obrat dokonat. Po brankách Ramirese, Lamparda a Maloudy si smutní kohouti odnesli pětibrankovou nálož. Chelsea ve finále 5. května vyzve Liverpool a v případě výhry si na své konto připíše sedmou Anglickou trofej. Tři z nich s týmem získal i český reprezentační gólman Petr Čech.

Ten byl z výsledku nadšený, i když jasně odsoudil platnost gólu svého španělského spoluhráče. "Po zhlédnutí záznamu všichni víme, že to gól nebyl, ale v tu chvíli si toho nikdo z nás nemohl všimnout. Byla tam spousta hráčů, balon lítal ve vzduchu a vypadalo to, že je za čárou," popsal závar brankář. I tak byla podle něj výhra Chelsea zasloužená. "Už když dal Rami třetí gól, bylo rozhodnuto. Tottenham neměl šanci. Druhou půli jsme zvládli výborně. A nikdo nemůže o našem postupu pochybovat. Dát v semifinále Tottenhamu pět gólů, to není zrovna jednoduché," řekl.

Čech v FA Cupu na svatostánku anglického týmu ještě neprohrál. "Od otevření Wembley tady vyhráváme. Jediná porážka byla ve finále Carling Cupu právě s Tottenhamem. Jinak je to stadion, který nám přináší úspěchy a krásné vzpomínky," dodal. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články