Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Odkládat utkání kvůli zraněním? To jsem nikde nezažil, zuří Conte

Přestože se o odložení severolondýnského derby rozhodlo v sobotu a od té doby už uplynulo pár dní, frustrace z trenéra Tottenhamu Antonia Conteho sršela i před středeční dohrávkou v Leicesteru. Premier League dle jeho slov situaci s koronavirem nezvládá a v pravidlech o přeložení zápasů je "bordel". Vedení soutěže dokonce viní i z vyřazení Spurs z Evropské konferenční ligy.

Trenér Tottenhamu Antonio Conte
zdroj: PA autor: Andrew Matthews

Arsenalu totiž kvůli pozitivním testům na covid-19 scházelo o víkendu jen zlomek hráčů, za dalšími absencemi stála zranění a účast fotbalistů na africkém Poháru národů. Conte poukázal mimo jiné na fakt, že Gunners dle posledních zpráv budou schopni nastoupit do čtvrtečního semifinále Ligového poháru proti Liverpoolu. 

"K odložení zápasu by mělo docházet pouze v případě, že se v kádru šíří koronavirus. Ne kvůli zraněním, a už vůbec ne kvůli reprezentačním povinnostem," rýpl si Conte. "Poprvé jsem se setkal s odložením zápasu kvůli zraněním," dodal.

Aktuální znění pravidel týkající se covidu-19 se italskému stratégovi vůbec nelíbí. Vede podle něj k celé řadě spekulací a narušuje regulérnost soutěže. V tomto kontextu připomněl bizarní fakt, že Burnley odehrálo o šest utkání méně než Chelsea. 

"Pravdou je, že v tom je bordel. Jen tři mužstva (Chelsea, Manchester City, West Ham) mají za sebou kompletní porci střetnutí. Když jsme žádali o odklad v Leicesteru, Premier League byla velmi striktní, protože nám předtím odložila kvůli sněhu zápas v Burnley. Teď se musím smát, svůj postoj v tomto ohledu úplně změnila," konstatoval Conte.

Konec v Evropě? Může za to Premier League

Není tajemstvím, že rodák z Lecce viní vedení soutěže i z trpkého vyřazení Tottenhamu z Evropské konferenční ligy. Spurs totiž v prosinci kvůli vysokému počtu pozitivních testů prohráli závěrečné utkání ve skupině s Rennes kontumačně 0:3 a do play-off nepostoupili.

Podle Conteho se ale mohlo hrát v náhradním termínu. "Premier League však nesouhlasila s přesunem duelu v Leicesteru; to je jediný důvod. Leicester o to samé následně požádal v momentu, když už jsme byli na cestě, a prošlo to," upozornil dvaapadesátiletý kouč a doplnil, že jeho svěřenci mohli v ten den nastoupit proti Rennes. 

I proto volal po odvolání klubu k Arbitrážnímu soudu pro sport, ale doposud nic nenasvědčuje tomu, že by se tak stalo. "Byl to od vedení soutěže zářez. Oni přece musí chránit svá mužstva v Evropě, musí jim ukázat respekt a podporu. Ne jim házet klacky pod nohy," zakončil Conte.

Zdroj
Sky Sports, The Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články