Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Odchod z ČMFS Hašek plánoval, nesouvisí prý s pádem Sazky

Praha – Odchod Ivana Haška z vedení Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS) nijak nesouvisí s vývojem v loterijní společnosti Sazka a pádem Aleše Hušáka. Odstupující předseda svazu to uvedl na tiskové konferenci, kde hodnotil své dvouleté působení v čele českého fotbalu. Znovu zopakoval, že už v době zvolení předsedou ČMFS byl předběžně domluven s dunajským klubem Al Ahlí na návratu po dvou letech. Do funkce kandidoval s cílem očistit fotbal a podle svých slov rozhodnutí skončit po dvou letech tehdy záměrně neoznámil, aby tak nesnížil šance na zvolení.

"Neměl bych jedinou šanci na to, abych byl zvolen," vysvětloval Hašek důvody, proč o plánovaném odchodu z čela ČMFS předem neinformoval. "Před šesti lety jsem se pokoušel jít do čela neúspěšně, a protože se množil počet lidí, kteří mě podporovali i v dalších letech, cítil jsem odpovědnost do kandidatury jít znovu. Svého rozhodnutí nelituji, mohu se za svým působením ohlédnout se vztyčenou hlavou, řada věcí se nám podařila," popsal Hašek.

Důrazně se proto ohradil proti tomu, že ze svazu odešel v návaznosti na pád Aleše Hušáka z čela Sazky. "Spekulace o mém napojení na pana Hušáka jsou od mé první kandidatury na post šéfa fotbalu. Jen mě mrzí, že se v této zemi může objevit v médiích bez následků jakákoliv spekulace, i když je založena na naprosté lži a bez důkazů. A tou je také to, že jsem byl od Sazky placen. Tyhle informace mě mrzí, ale nic s nimi nenadělám," uvedl sedmačtyřicetiletý Hašek, který se po funkcionářské éře vrací na trenérskou lavičku.

Je nám líto, video expirovalo.
Brífink Ivana Haška

Příští týden se vrátí do Dubaje, posléze vyrazí s týmem na soustředění v Evropě. "Budeme týden v České republice, tři týdny v Rakousku a pak vyrazíme na měsíc do Austrálie," dodal Hašek.

Ivan Hašek o působení v čele ČMFS:

"Já jsem cítil povinnost to kandidování zopakovat. Myslím si, že fotbal patří všem a nejenom určité skupině lidí. Té zkušenosti nelituji… Šel jsem do toho s tím, že se dá fotbal dělat jinak, naprosto transparentně. Vždycky jsem jednal především za sebe a za fotbal."

"Mým favoritem byl Janota"

Doporučovat svého možného nástupce nechce, i když představu má. "Nechci nikomu dát polibek smrti," řekl a přiznal, že vhodným adeptem v jeho očích donedávna byl bývalý ministr financí Eduard Janota, který však náhle zemřel. "Už bohužel není mezi námi, jinak bych ho oslovil," tvrdí Hašek.

Především by prý byl nerad, pokud by se o zvolení pokoušel někdo z bývalého vedení svazu včetně Jiřího Kubíčka, který už vyzval celý výkonný výbor, aby znovu požádal o důvěru. "Starého psa novým kouskům nenaučíš. A komentáře lidí, kteří byli neúspěšní, mě v tomto názoru jen utvrzují. Všichni vidí, jak se změnila situace - komory už nejdou proti sobě, svaz má nový název a já jsem rád, že funkcionáři přestali brát fotbalové dění kontroverzně," prohlásil Hašek s přesvědčením, že se už nevrátí doba, kdy na valných hromadách nezáleželo ani tak na názoru, jako spíše na tom, z jaké je kdo komory.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články