Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Od vyrovnání nám všechno zkolabovalo, litoval Ibrahimovic. Conte si užil výjimečný večer

Zklamání kousal těžce. První poločas Derby della Madonnina uzavřel Zlatan Ibrahimovic s bilancí 1+1, ale po změně stran už nezářil a sledoval, jak rivalové z Interu dvoubrankovou ztrátu smazali a v závěru skóre otočili. Podle osmatřicetiletého švédského útočníka přestali "Rossoneri" ve druhém dějství hrát a věřit ve vlastní schopnosti.

Zlatan Ibrahimovic z AC Milán (vlevo) burcuje spoluhráče v derby s Interem
zdroj: PA autor: Fabrizio Carabelli

Ibrahimovic nejprve ve 40. minutě připravil úvodní trefu pro Anteho Rebiče, těsně před odchodem do kabin hlavou zvýšil na 2:0 a připsal si třetí soutěžní gól v šestém zápase po zimním návratu do Milána.

Ve druhém poločase se ovšem na San Siru vše otočilo. Mezi 51. a 53. minutou ztrátu Interu smazali Marcelo Brozovič s Matíasem Vecinem, v 70. minutě dokonal obrat Stefan de Vrij a těsně před koncem přidal pojistku Romelu Lukaku. "Je těžké vysvětlit, co se stalo. O přestávce jsme si říkali, že prvních patnáct minut druhé půle bude klíčových, a my během nich dvakrát inkasovali," litoval Ibrahimovic.

"Přestali jsme si věřit a hrát. Nepresovali jsme, málo jsme si přihrávali. Od vyrovnání nám všechno zkolabovalo," doplnil rodák z Malmö, jenž v poslední minutě derby za stavu 2:3 orazítkoval hlavičkou tyč.

Zatímco Inter poskočil do čela Serie A o skóre před mistrovský Juventus, AC kleslo po 23. kole na desáté místo v tabulce. "Myslím, že je to hodně o zkušenostech, protože musíte vědět, jak kontrolovat utkání za stavu 2:0, abyste ho vyhráli," prohlásil Ibrahimovic.

Jeho bývalý zaměstnavatel Inter ho v první pětačtyřicetiminutovce zklamal. "Je to divné, protože náš úvodní poločas byl víceméně dokonalý. Očekával jsem od Interu víc, protože před pauzou nevypadal jako tým bojující o titul. Po ní už ano," dodal švédský kanonýr.

Conte: Hrozil nám debakl, ale famózně jsme se zvedli

"Byl to výjimečný večer. V první půli jsme se dostali do potíží a hrozil nám debakl. Místo toho jsme se ve druhé famózně zvedli. Věděli jsme, kde se musíme zlepšit a že si musíme věřit. Hráčům patří uznání," řekl trenér vítězného mužstva Antonio Conte.

Jeho svěřenci využili porážku Juventusu 1:2 ve Veroně a dostali se na první místo. O bod zpět je třetí Lazio Řím, které neprohrálo v lize 18 zápasů po sobě, čímž stanovilo nový klubový rekord. A právě na jeho Stadio Olimpico se Inter představí v neděli.

"Scudetto je pro nás sen stejně jako pro Lazio. Bavíme se o titulu, jejž osmkrát v řadě získal Juventus. Jsme 'v půli naší zemské pouti'," citoval Conte úryvek z Božské komedie od italského básníka Danta Alighieriho.

Zdroj
Sky Sport Italia, football-italia, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články