Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Oceňuji týmovou mentalitu. Výkon už oslnivý nebyl, hodnotí Koeman

Velkou práci měli fotbalisté Barcelony s Valladolidem, utkání rozhodla jediná branka. Po dohrávaném duelu tak Ronald Koeman s předvedeným výkonem příliš spokojený nebyl. Cenil si ale zisku tří bodů, které podle něj budou ještě důležité v boji o titul.

Ronald Koeman
zdroj: ČTK/EFE autor: Alberto Estevez

"Bylo to velice těžké utkání a do ideálních výkonů z poslední doby jsme měli daleko, ale někdy musíte umět trpět. Myslím, že jsme si zasloužili vyhrát, i když jsme na konci měli štěstí. Musím ocenit tým za jeho mentalitu a touhu jít za třemi body," řekl Koeman.

Někdejší obránce nebyl spokojený především s prvním poločasem. "Chybělo nám toho hodně, viděl jsem pomalou a unavenou Barcelonu. Dobře jsme soupeře nepresovali, nedominovali jsme. Po změně stran jsme změnili systém, vystřídali a bylo to lepší," konstatoval Koeman, jehož týmu pomohlo i vyloučení hostujícího Óscara Plana ze 79. minuty.

Trenér chválil autora vítězného gólu Dembélého. Francouzský křídelník zažívá v Barceloně vydařené období bez větších zranění, která ho limitovala od příchodu z Dortmundu v roce 2017.

V aktuálním ročníku si Dembélé ve 36 soutěžních utkáních připsal 10 branek a čtyři asistence. "Je to důležitý hráč, svým výkonem a gólem nám zařídil tři body. Má dobrou sezonu, hodně se zlepšil. Je pro něj klíčové, že hraje pravidelně. Byl bych rád, kdyby tady zůstal," uvedl Koeman.

"Barca" v La Lize vyhrála pošesté za sebou, sérii bez porážky protáhla na 19 kol a na druhém místě tabulky ztrácí už jen bod na vedoucí Atlético Madrid. V sobotu Katalánce čeká prestižní El Clásico na hřišti třetího Realu Madrid, na který mají náskok dvou bodů.

"Vítězství nad Valladolidem bylo hrozně důležité. Jsme v rozhodující fázi boje o titul a soutěž bude napínavá až do konce," prohlásil osmapadesátiletý kouč. "Když budeme podávat výkony jako před reprezentační pauzou, můžeme vyhrát všechny zbývající zápasy," dodal Koeman.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články