Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Obránce Procházka definitivně přestoupil do Osmanlisporu

Antalya (Turecko) - Fotbalový reprezentant Václav Procházka se stal definitivně hráčem Osmanlisporu, kam přestoupil z Plzně. V aktuálně dvanáctém celku turecké ligy prošel zdravotní prohlídkou a podepsal smlouvu na dva a půl roku s opcí na další rok. Na zádech bude Procházka nosit své číslo 21, které měl v Plzni.

Jednatřicetiletý stoper po čtyřech letech opouští Plzeň, která mu už minulý týden dala svolení, aby se v neděli připojil k Osmanlisporu na soustředění v Antalyi a jednal o přestupu.

O plzeňského odchovance Procházku měl v létě zájem jiný turecký celek Antalyaspor. Tehdy však námluvy ztroskotaly na tom, že z Viktorie odešel Roman Hubník a Plzeň potřebovala Procházku udržet. Nyní se však Hubník vrací, a tak český mistr umožnil Procházkovi vyrazit na první zahraniční angažmá.

Kromě Plzně zatím konstruktivní stoper hostoval ve Slovácku a v letech 2008 až 2012 oblékal dres Mladé Boleslavi. Z ní se před čtyřmi roky vrátil do Štruncových sadů, kde se vypracoval mezi klíčové postavy a na podzim byl dokonce kapitánem týmu, kterému pomohl ke dvěma ligovým titulům. Celkem v české lize odehrál 301 zápasů a vstřelil 20 branek.

"Mám smíšené pocity, protože jsem v Plzni prožil krásná léta. Jsem vděčný za to, že jsem mohl po angažmá v Boleslavi jít zpátky domů. V posledních čtyřech sezonách to bylo něco neuvěřitelného. Teď se ale přede mnou objevila nová příležitost, nová výzva a já se rozhodl ji vyslyšet," řekl Procházka.

Osmanlispor byl dříve známý jako Ankaraspor. V roce 2009 byl administrativně přeřazen do druhé ligy, před touto sezonou se však vrátil do nejvyšší soutěže a po podzimu má našlápnuto k záchraně. Na sestupové příčky má náskok šesti bodů. V minulosti v klubu působili jiní čeští hráči Erich Brabec, Adam Petrouš a Jan Rajnoch.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články