Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Objekt: kopačky. Cíl: doručit Henrymu na stadion

Kapské Město - Dopravní policie v jihoafrickém Kapském Městě se připravovala na mnoho úkolů, které bude muset během fotbalového mistrovství světa provádět. Ten, který na ni ale v pátek připadl, byl zcela nečekaný. Musela totiž přepravit francouzskému fotbalistovi Thierrymu Henrymu jeho kopačky, které zadrželi celníci na letišti. Henry je před zápasem s Uruguayí nakonec dostal - pouhou hodinu před výkopem utkání. Další informace přináší také internetový speciál msfotbal.cz.

"Byl to podivný požadavek. Nikdy předtím jsme nic takového nedělali," řekla mluvčí provinční dopravní policie Merle Lourensová. "Za těchto okolností muselo všechno klapnout. Fotbalisté nemohou hrát bez kopaček," dodala s tím, že ještě v době, kdy procházela s kopačkami přes všechny letištní bezpečnostní kontroly, volal jí třikrát francouzský tým s jediným dotazem: "Kde jsou boty?"

Přepravu zapomenutých kopaček zajišťovala společnost DHL, která požadavek dostala ve čtvrtek. Cenné boty byly pečlivě zabaleny a krabice vážící 27 kilogramů doputovala na letiště v Kapském Městě, kde ji zadrželi celníci.

Proto vyslal tým tři hodiny před zápasem naléhavou prosbu místní policii, aby na letiště zajela, kopačky vyžádala a urychleně dovezla. Přeprava Hernyho kopaček tak nakonec dopadla lépe než úvodní zápas Francie, která s Uruguayí remizovala 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články