Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Obhájci titulu z Egypta porazili na mistrovství Afriky Nigérii

Luanda - Egypťané si chtějí třetím prvenstvím za sebou na mistrovství Afriky spravit chuť poté, co se znovu neprobojovali na mistrovství světa. A jako správní obhájci vstoupili do turnaje vítězstvím. Silnou Nigérii zdolali v angolském městě Benguela 3:1, přestože první gól dal po 12 minutách soupeř. Ve druhém úterním zápase nestačili hráči Beninu ani dvoubrankové vedení k výhře nad Mozambikem. Zápas nakonec skončilo remízovým výsledkem 2:2.

Egyptu, jenž vyhrál mistrovství Afriky už šestkrát, se proti Nigérii dlouhodobě nedaří a dnes prolomil třicetiletou šňůru bez vítězství. Rozhodujícím momentem byla zřejmě neproměněná šance Nigerijců z konce prvního poločasu, po níž založil Egypt rychlý útok a vyrovnal. Krátce po změně stran se navíc parádně opřel do míče kapitán Hassan a obhájce už si tři body vzít nenechal.

Mozambik od roku 1998 dal na africkém šampionátu jediný gól, tentokrát ale střeleckou impotencí netrpěl. Nejprve se sice Khan trefil do vlastní sítě, k zisku bodu jej ale nasměrovaly střely Mira a Fuma do správné branky.

Výsledky fotbalového mistrovství Afriky

Skupina C:

Egypt - Nigérie 3:1 (1:1)

Branky: 34. Metíb, 54. Hassan, 87. Geddo - 12. Edu.

Mozambik - Benin 2:2 (1:2)

Branky: 29. Miro, 55. Fumo - 14. z pen. Omotoyossi, 21. Khan vlastní.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články